Autor Tema: Forum SPOSa  (Pročitano 469651 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Lazovic Zivojin

• Prijatelj foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #345 poslato: Mart 25, 2013, 22:51:11 »
Ne volim da pišem uzastopne poruke, ali eto....
 Interesantno mi je da su sve teme na Državnom forumu otvorene i za članove i za goste, osim foruma o pčelarenju RV košnicama.
A pri tom je otvorena i tema gde se neki hvale velikim brojem posećenosti svoje teme. Skoro neverovatan način da se eliminiše konkurencija pa makar i u broju pregleda nekih tema.
Tek mi sad postade jasno zašto je izmišljen virus koga su nazvali, valjda "pauk". (tako sam obavešten na Sajmu u Bgd). Taj virus navodno na vodećoj temi na forumu broji preglede unazad a konkurentnim, po broju pregleda, unapred.
Čak i da je istinito, deluje smešno.
Šta da se radi, tema koju otvori urednik foruma, mora po svaku cenu biti u svemu prva.Ako nema dovoljno pregleda, onda je tu pomoć "pauka" da namikeri pregleda kol'ko treba.
Kad se skupi milionče, mislim i da će Vojinu temu da puste iz apsa...
 A pregledi ko pregledi.... Do sada nisam ni obraćao pažnju koliko koja tema ima pregleda

Veliki pozdrav svim članovima ovog foruma i uvaženim Gostima sa Državnog foruma

• Prijatelj foruma
« Odgovor #346 poslato: Mart 27, 2013, 16:54:27 »
Opet uzastopna....
 Hvala uvaženim  Gostima za puštanje RV iz apsa....
Ali i dalje nisu "uapsili" pauka.
 On i dalje fercera...
 Na jednoj temi za manje od pola sata "natovarilo" se skoro 2000 pregleda.... (vidi slike!!!!!)
 Ljudi, da l' je to moguće?
 Čita l' iko išta drugo na Državnom forumu?
 Iako je od urednika, mnogo je (možda).
 Sad da sam tamo, ponovo bih bio doživotno banovan za iznošenje istine...
Veliki pozdrav svima...

Van mreže Никола Маодуш

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Лединци, 184 m n.v.
« Odgovor #347 poslato: Mart 27, 2013, 19:37:11 »
Претпостављам да у Србији нема толико кошница колико је пута погледана тема. :)

Van mreže Nebojša Teofilovic

• Mladi član foruma
  • **
  • Lokacija pčelinjaka: Resavica
« Odgovor #348 poslato: Mart 27, 2013, 21:47:40 »

Lazoviću,čemu i kome ovi komentari ?                                                                                           

Pozdrav !

• Prijatelj foruma
« Odgovor #349 poslato: Mart 27, 2013, 22:10:10 »

Pozdrav !
Koji komentari, Teofiloviću?
 Bolje je pitanje: Čemu takvi postupci?
 Ima li nešto netačno?
Ako ovakvo pitanje postavite na Državnom forumu bićete trajno banovani sigurno...
A ovde možete fino pisati čak i bez slike u profilu, i bez L.K. i bez predstavljanja...
« Poslednja izmena: Mart 27, 2013, 22:19:51 od strane Lazovic Zivojin »

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #350 poslato: Mart 27, 2013, 22:43:59 »
Đura ima tešku ruku,  priznaj da si bio ubačeni element i narodni neprijatelj i sve će ti oprostiti...   :D

Vredi ponovo pogledati, posle je sve mnogo jasnije... 

Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Nebojša Teofilovic

• Mladi član foruma
  • **
  • Lokacija pčelinjaka: Resavica
« Odgovor #351 poslato: Mart 27, 2013, 22:58:50 »

Gos. Lazoviću,slika u profilu će biti postavljena za vreme vikenda ako mi dodje unuk iz škole-internata,isto i moje predstavljanje, jer sam sa ovom tehnikom slab. Da samo kažem da ću uskoro napuniti 63 god.penzioner ...Da li komentar ili postupak,neznam jer ja sam bio samo majstor u RMU REMBAS- RESAVICA,važno je da smo se razumeli ?                                                                             

Pozdrav !

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #352 poslato: Mart 27, 2013, 23:17:43 »
Kolega Nebojša, Vi verovatno niste ovu temu pročitali od početka što i nije obaveza. Međutim da bi se malo bolje razumeli pojedini komentari naših kolega trebalo bi pročitati dobar deo ove teme.
Postavljeni film će vam sigurno mnogo toga razjasniti ako budete imali vremena da isti pogledate.

Za one koji su ga već gledali svako novo gledanje pojačava razumevanje vremena u kome smo živeli ali i prepoznavanje ljudi od kojih su mnogi i danas među nama i koji na žalost u takvom stanju u kakvom jesu i danas na neki način odlučuju o našim životima.

Svim kolegama kojim nije jasno  stanje na našem nacionalnom Forumu a koje to interesuje preporučujem da ovu temu pročitaju od početka i svakako da pogledaju ovaj film..

Pozdrav svima...   
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Dragan Šošić

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
« Odgovor #353 poslato: Mart 28, 2013, 09:00:46 »

Pozdrav !

Ako vam je moje pisanje predugo (a moguće je da jeste - u stvari to je činjenica), ne morate čitati.

Za razliku od mnogih normalnih i umnih ljudi u Srbiji, koji gledaju Farmu i Velikog brata, u svojoj izopačenosti i težni ka zastranjivanju ja sam otišao toliko daleko da sam gledao Odbranu Sokratovu i smrt. Neponovljivi Ljuba Tadić u ulozi Sokrata. Nažalost, ovakve stvari su u skrajnutom delu programske šeme (ili prerano ili prekasno i u pola noći). Kao što reče jedan umni kolega (u osudi nekog zamišljenog neprijatelja kojeg inače dobro poznaje) nesanica. Ali nije nesanica, naravno. Bilo je uživanje svrstati se u „manjinski“ deo građana Srbije koji su nenormalni i uživaju u sadržaju ovakvog programa (i značaja). Naravno, prihvatam da mi sudite. Kao što su i Sokratu sudili radi težnje ka istini. Sudili su mu oni koji žmure ili okrenu glavu da se „mimoiđu“ sa istinom.

Zaključio sam da je suđenje Sokratu (i osuda) suđenje istini. Zatražite mi kolega Teofiloviću i iste sekunde ću vam ukazati na krešenje pravilnika foruma na forumu SPOS-a. Imate pravo da što je i normalno u kulturnom svetu da postavite pitanja i razjasnite ono što vam nije jasno.

Ukusi i shvatanja su različiti i moje gađenje prema programu koji ima sadržaj kakav je u emisijama tipa Farme i Velikog brata prelazi u apsolutizam i tiraniju prema ukućanima: i oni se suočavaju sa mojom zabranom gledanja ovakvog programa u mom prisustvu (mada zabrana nije potrebna, jer sam npr. svojoj deci objasnio štetnost i idiotizam ovakvih sadržaja). Ali akcenat je na tiraniji i apsolutizmu, koje prelazi u diktaturu, a to je lično doživljavanje i poimanje stvarnosti. Kako možete da zatvarate oči pred lošim postupcima koji se navodno čine u cilju boljitka pčelara?

Na forumu SPOS-a postoji kršenje pravilnika, postoji zloupotreba i postoje različiti načini PROGONA onih koji ukazuju na to i da forum treba da bude još bolji. I to je istina. Naravno da vam neću postaviti pitanje zašto se pre svoje prve poruke niste predstavili (to tamo rade u želji da sakriju istinu i put ka njoj - dalju raspravu). Svi ljudi (naše kolege) koji su tražili da forum bude bolji, osuđivani su. Podseća me na scenu iz filma Poslednji samuraj, kada je postavljeno pitanje: „Nije mi jasno zašto mrziš svoju zemlju?“. Ovo pitanje kapetanu Nejtanu Olgrinu (Tom Kruz) postavio je pukovnik koji je predvodio pokolj žena i dece u indijanskom logoru. Imate li nekih nedoumica po pitanju ove „paralele“ koju navodim? Ovakvo pitanje postavljaju tvorci i negovatelji nereda kolegama koji traže malo reda i boljitka. Na forumu SPOS-a se veliča prisvajanje tuđih tekstova i to u temi koju je Laza naveo i koja ima najveći broj pregleda. Mislite li da je to veličanje „lopovluka“ koji inače osuđujemo? Ili ne mislite i smatrate da je to cool...

Samo par zanimljivih citata iz Odbrane Sokratove:

»Сократ криво ради и предалеко иде кад испитује оно што је под земљом и што је на небу, и кад лошију ствар прави бољом, и кад друге то исто учи.«
Тако некако гласи тужба.

Ти људи, грађани атински, који су такав глас раширили, то су они опасни тужиоци моји. Јер, они који су их чули, мисле да ти људи који такве ствари испитују ни у богове не верују.
Отуда долази да се ови што их ти младићи испитују срде на ме а не на се, па говоре: »Има некакав гадни Сократ који квари омладину.« И кад их ко упита шта ради и шта учи кад их квари, они ништа не умеју да одговоре, него су у неприлици.

Мелет: Ја тврдим то последње: ти уопште не верујеш у богове.
Сократ: Чудновати Мелете, шта хоћеш с том тврдњом? Ја, дакле, не верујем ни за Сунце ни за Месец да су богови, као што верују остали људи?
 Мелет: Тако је, Дива ми, људи судије, јер каже да је Сунце камен, а
Месец да је земља?

Можда верујете, грађани, да је пресуда на смрт пала зато што нисам имао онаквих реци којима бих вас могао уверити, кад бих одлучио да се морам служити свима, средствима делања и бесеђења, само да избегнем казни. Нипошто! Осуђен сам, додуше, због несташице, али зачело не реци него дрскости, и безочности, и воље да вам говорим онакве ствари какве би вам било најпријатније слушати: да плачем и јадикујем и друге многе ствари да радим и говорим које су мене, колико ја мислим, недостојне; а такве ствари ви сте и навикли да слушате од других. Али кад сам се бранио, нисам помислио да ради отклањања опасности смем да учиним ишта недостојна слободна човека, па ни сада се не кајем што сам се онда тако бранио: не, ја много више волим да после онакве одбране погинем неголи после овакве да себи живот искупљујем.

Јер, ни на суду ни у рату не смем ни ја ни ико други довијати се томе како би по сваку цену избегао смрти. И у биткама често се јасно показује да неко може избећи смрти, ако је одбацио оружје и окренуо се да моли милост од прогонилаца. Има и много других средстава у појединим опасностима да човек може избећи смрти ако се само усуди да се лати свега нечасног и кад ради и кад говори. Али можда није тешко, грађани, избећи смрти, него је много теже избећи неваљалству, јер оно трчи брже него смрт.

Па тако је и мене сада, јер сам спор и стар, сустигло оно спорије, а моје тужиоце, јер су вести и нагли, сустигло је оно брже —  неваљалство. И сада се растајем с вама, ја сам од вас заслужио осуду на смрт, а ови овде од истине жиг неваљалства и неправедности. И као што ја остајем при своме предлогу, тако морају и они. То се можда и требало догодити, и мислим да је то и у реду.«
« Poslednja izmena: Mart 28, 2013, 09:14:03 od strane Dragan Šošić »
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #354 poslato: Mart 29, 2013, 12:40:59 »
Dobio sam pp poruke koje će verovatno i dalje pogrešno pronositi i potpirivati ružne stvari koje o meni šire pojedinci, pa bih zamolio kolege da analiziraju moje pisanje (ne računam onaj dodatak, to je pisao neki Platon, čini mi se i on nije član foruma).

Pregledao sam poruku koju sam napisao, ne sa ciljem nekakvog „prozivanja“ i ne vidim gde sam to uputio kritike po pitanju avatara i „prozivanja“ po tom pitanju. I ako se razumete u replike, pomozite mi da shvatim zašto sam se ja uopšte javio kada nisam „pomenut“ (replika je valjda onaj retorički postupak zapažen u skupštini).

Ovu pomoć tražim, jer sam putem pp „dobio po nosu“ zbog tog prozivanja o avataru i prava na repliku (to ja tumačim, jer verovatno samo neko čije se ime navede, može da kaže koju reč i iznese svoje mišljenje na sunce solarno a ja sam se javio „neprozvan“ ).

Cilj mog pisanija je namera da odmah pokažem najnovije „činjenice“ kršenja pravilnika, ali i da dokučim ko se i kako razmeo. Ja nisam razumeo svrhu kratke poruke-pitanja i zaključka u drugoj poruci: „...važno je da smo se razumeli?“. Upravo zato što je kolega površno pogledao poruku (i temu) i čini se da nije ništa razumeo. Ako jeste, e to je onda tragično. I objasniću zašto je tragično, kasnije.

Ja sam uspeo ovo da nađem u svojoj poruci i to bi bilo sve po pitanju ličnih podataka kolege:

Imate pravo da što je i normalno u kulturnom svetu da postavite pitanja i razjasnite ono što vam nije jasno.

Naravno da vam neću postaviti pitanje zašto se pre svoje prve poruke niste predstavili (to tamo rade u želji da sakriju istinu i put ka njoj - dalju raspravu).

Nalaz specijaliste mi nije potreban. Ko gleda Ljubu Tadića, taj nije normalan u ovakvoj Srbiji i tu ne treba mišljenje konzilijuma (i ovo sam posredno razumeo u pp „dopisu“ jer inače ne vidim svrhu da se meni uputi poruka u kojoj se spominje lekarski nalaz).

Molim vas da mi ukažete gde sam to kršio pravilnik ovog foruma u prethodnoj poruci.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže dejan kostadinovic

• Stari član foruma
  • ZAKLEO SE BUMBAR U CVET I U MED...
  • Lokacija pčelinjaka: BEOCIN
« Odgovor #355 poslato: April 01, 2013, 22:08:47 »
Kada sam na forumu SPOS-a kritikovao nacin subvencionisanja i sve sto je vezano za subvencije u pcelarstvu,jer se ne slazem sa stavom onih koji vode ovu granu poljoprivredeu Srbiji,preko pp mi sto-sta govorise.Izvesni Deda milijan,mi je napisao kako bi,ako mi se vec ne dopada sistem u ovoj zemlji,trebao istu da napustim a one koji su doprineli danasnjoj situaciji ostavim na miru.Cudan neki covek 8) Sta god neko tamo da napise a da nije u skladu sa rezonovanjem "pojedinaca"bice ostro iskritikovan i predstavljen kao neko ko ne moze da razume tu "neizdrzivu"muku koju imaju da se izbore za subvencionisanje pcelarstva.Kao da smo mi ostali sa pola glave i da zivimo na 777888444999kmnv pa nammozak u nedostatku kiseonika trokira.Smesni neki ljudi..

Hvala Draganu i ostalim clanovima sto svoje stavove jasno i glasno brane,na taj nacin salju poruku da jos nekomisli u ovoj zemlji sem onih koji su trenutno pozicija u pcelarstvu.
LJUBAV NE ZNA ZA GRANICE...RECE SLON I BACI SE PILETU U NARUCJE;))))

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #356 poslato: April 01, 2013, 23:53:01 »
Jedino što mogu reći sada je da mi je dosta podguznih muva, koje hvale nekoga na funkciji, zato što je na funkciji. I onih "vrlih" posmatrača, koji kažu pratio sam diskusije u vezi ovog ili onog. Pratio si? A šta je rezultat praćenja? Pa isto ili još gore, jer gnjide ne smeju da iskažu svoje protivljenje. Ako nisu kadri, neka ćute i kada neko uputi opravdanu kritiku loših stvari i postupaka.

Dejane, protiv tih tupsona (ovo je loše birana reči, jer treba mnogo gora) treba se boriti na svaki način. Baš ti i takvi podržavaju ono što ne valja. I nas stigne to što ne valja.

One nebuloze, radimo na tome, ne piju vodu. To je stav politikanta. Dobićemo još jedno rešenje koje nas vraća unazad.

Nešto više ću napisati sutra po ovom pitanju. Potrčao narod za sitnu kintu subvencija. Kako se lako prodajemo, jadni smo. Liči li ovo na jednoglasno izjašnjavanje da rasprodamo svu privredu za 1000 €. Velika cena za budućnost naše dece. Prodajemo budućnost svoje dece!!!

Jedini način je odbijanje svake saradnje i nepoštovanje donetih odluka od strane države. Građanska neposlušnost do kraja (mada ovo važi za svakoga čije dostojanstvo vredi više od tih 500 kinti). Ne trebaju nam tih 500 kinti na taj način. Nemojte se prodavati za sitne pare. Građanska neposlušnost dok se ne nađe najbolje rešenje.
« Poslednja izmena: April 12, 2013, 00:40:19 od strane Global Moderator 1 »

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #357 poslato: April 11, 2013, 11:13:09 »
Kad sam već pisao o mogućem rojevom nagonu (naravno, uglavnom ne u aprilu), mogu reći da postoje i računske potvrde ovoj mojoj teoriji (i filozofiji 8)): rojenja biti mora. Ja smatram da do rojenja dolazi zbog drugih mehanizama, a ne „računaljkom“. Mada bi ova moja poruka trebala pre da bude i u temi malo smeha. Ali, tragično je na koji se posmatra pčelarstvo i moguće su štetne posledica ako neko ko nema dovoljno iskustva upotrebi ovaj obrazac i dodatno oslabi zajednice. Mada, svako može imati problem da razgraniči u kojoj stvarnosti živimo, kada prouči detalje i obrazlaganje specifičnog viđenja i nemojte uopšte čitati "odbranu" računskog stava, ubistvena je :D :D :D.

Dalje slede pohvale „tačnosti informacija“ i oslobađanje od straha prema računskoj radnji koja se uči u predškolskim ustanovama (je’ote, dokle je nauka stigla...tajna je u jednostavnosti), zatim diplomatski stav da je račun tačan: i jeste i nije itd itd.

Nemojte obraćati pažnju na ovakva viđenja i proračune. To nema smisla. Sada se vidi koliko je opasno izbaciti temu o Rodnoj Voji. Kolega koji je tamo mnogo tupio, u očaju uzeo plajvaz da se podseti pčelarstva. Opasne stvari, opasne... :D :D :D

Koliko je internet opasan...i preciznost, zato što je „veoma značajno imati pravu informaciju o kretanju legla u neposrednom okruženju“.

PS
Treba pročitati Pohvalu ludosti (Erazmo Roterdamski). Naslov obećava.
Inače ram sa saćem nije kocka i nema četiri strane sa saćem (proveravao sam par puta). Matematičar tvrdi da ima, račun pokazao, nauka ćuti u strahu da ne pogreši. Kao što rekoh, nemojte „odgonetati krajnje jednostavan račun serviran na poslužavniku „FORUM“. SPOS forum (primedba. Ja).

Nisam odmah komentarisao račun uvaženog kolege, jer sam mislio da će neko ispraviti ili što je "zdravije", izbrisati njegovu poruku. Izvinjavam se zbog ove moje nepažnje :D.

Za Rajka Borića i njegov rečnik izraza ima nešto novo: naći naziv za sklad razvoja pčelinje zajednice u uslovima botaničkih kretanja proračunat grafitnom olovkom po okcu. Ja bih mogao definisati jednom reči kako se ovo zove, ali ne bih... :D :D :D

« Poslednja izmena: April 11, 2013, 11:19:00 od strane Dragan Šošić »

Van mreže Радоје Киперовић

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Озрен
« Odgovor #358 poslato: April 11, 2013, 21:24:00 »
Ко познаје математику, јасно му је да су сва рјешења и сви исходи могући. Јединствен је једино начин доласка до појединачних рјешења а ту битну улогу играју креативност и тренутна инспирација појединца. Ја једино нисам начисто да ли се тамо расправља о виновој лози, пчелама или нечему трећем  :) ?

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #359 poslato: April 11, 2013, 22:47:25 »
To je tačno. Matematika je čudo. Mada je možda inspiracija ono što se naziva vozačka euforija (euforija - precenjivanje sopstvenih sposobnosti). To je ono, kada miš malo "cvrcne" ljute i viče: 'de ste mačke :D :D :D

Kada čovek više popije, ne verujem da može da osmisli onakvo "delo" i još briljantniju "odbranu" dela.

Inače ima puno korisnih stvari na forumu, samo je problem što nekoliko ljudi povremeno uzurpira svojim bezveznim retoričkim delima ceo pregled novih poruka i ne može se puno toga videti. Ako tražiš da se malo srede teme radi pretraživanja, dobiješ prvu opomenu (nakon dve, isključenje, ali na svu sreću po pravilniku).