Ovih dana su u centru pažnje naše javnosti azilanti koje je vlada odlučila da smesti u opštini Obrenovac. Ali je vrlo zanimljiva izjava premijera (izjava koju sam noćas video na GEM televiziji) u kojoj premijer ’ladno kaže da bi izgradili smeštaj za azilante, ali nisu znali da je problem sa azilantima toliko izražen. Kada neko hoće da ublaži svoju odgovornost on malo … vrda.
Azilanti nisu problem od pre tri dana.Zanimljivo je da se ljudi služe svakakvim „argumentima“ kada se pojavi problem. Na forumu SPOS-a imamo veliki problem, jer je predsednika zabolela „tiba“ (pa i duša). Verovatno zbog odgovora br. 1. u kojem stoji tvrdnja da je SPOS nova organizacija. Dragan Todorović postavlja pitanja kojima treba učiniti statut saveza jasnijim. Odgovori je nešto kao kleveta (izraz koji predsednik saveza koristi u poslednjem talasu vrdanja) kojom optužuje Dragana Todorovića da se borio za nekakav monopol. Kada je spomenuo tržište (pazite! Ne akciju – kao akcija SPOS-a npr.) tog momenta je dobio „bolove“. Teško je pored tolikih godina „akcije“ (naročito 2011 kada je konstatovao poremećaj na evropskom
tržištu meda) priznati da postoji tržište.
Sledeća zanimljivost je ona koja se tiče toga ko sve prestavlja pčelare Srbije u skupštini. Zamislite, izjavu čoveka – citiram deo njegove poruke:
„
U čemu Vi vidite problem sadašnjem rukovodstvu naše organizacije, na čelu sa Predsednikom, izabrani na sasvim legalan, slobodan sam reći na naj demokratskiji način, iako reč „demokratija“ ne volim čuti a kamoli pomenuti.“
(i on se tom svojom izjavom verovatno ponosi).
Sva sreća nema više (jebote, od ovoga može da se rikne). Nisam siguran da znam ko je to sa imenom Predsednik (mora da je čovek pomešao neke stvari u brzini i hteo da veliko slovo bude u reči Slobodan – njegovo biračko telo i obožavaoci su imali takve stavove). Slobodana više nema, ali ima mnogo njegovih. Znamo dokle su nas takvi doveli.
Nije problem u gramatici (mada ne znam kako čovek može u redakciju kada je toliko obrazovan), već u načinu razmišljanja. Ono na čelu sa predsednikom opako podseća na ono – na čelu sa petokrakom, kada se ima u vidu način razmišljanja.
Da ne bih citirao veličanstvene misli, postaviću celu poruku u vidu slike. Neka je pčelari (naročito oni mlađi, koji misle da se bave profesionalno pčelarstvom ili im pčelarstvo bitno dopunjuje kućni budžet) vide da ih predstavlja neko ko ne glasa „demokratično“ (jer ne razume taj princip) već glasa kako mu neko kaže. Za uzvrat npr. postaje se član redakcije, urednik ambasador itd. I pružiće podršku predsedniku za bilo šta.
Nažalost, ovakvi predstavljaju pčelare Srbije. Ljudi koji i ne razumeju šta demokratija predstavlja, ali DEMOKRATIČNO odlučuju.
Ima još zanimljivosti. Jedna od njoh je tema STATUT, u kojoj su doneti zaključci – ZAKLJUČAVANJEM teme. Nalog je kao obično dao predsednik, a urednik izmislio da su „nerazumno“ diskutovali. Pazite kako se sakriva činjenica da je predsednik naložio da se tema zaključa: „ evo ovako momci imao sam strpljenja apelovao sam na razum svih učesnika ali…itd itd.“. Poznato je koji urednik piše malim slivima i ceo tekst njegove poruke se čita kao jedna reč (ne možeš da uzmeš vazduh i da hoćeš). Na razum svih učesnika nije trebalo apelovati. Samo jedan je uglavnom bio van teme (i van sebe) sa uvredama. To je predsednik saveza. I umesto da odgovori na pitanja, vrdao je i vređao sagovornike. I na kraju „predložio“ da se zaključa tema (mislim…predložio – naredio, bre).
Takvim zaključkom se tema STATUT stavlja van dnevnog reda i „baca u mrak“.
Ne treba zaboraviti vešt politički manevar predsednika, koji se tiče „izlaska u susret pčelarima
Republike Srpske (u temi ČEMU SLUŽI STATUT), koji hoće da se učlane u naš savez“…Briga je tolika da čovek prosto zaplače. A nedavno je IO (Na Čelu Sa Predsednikom – moraju obavezno biti slova svih reči sa velikim slovom!!!)
doneo JEDNOGLASNU odluku da zatvori forum za sve koji nisu članovi SPOS-a. Uključujući i pčelare Republike Srpske. Nekako me to podseća na brigu Miloševića za Srbe preko Drine. Videli smo kako su svi prošli. Nemoj predsedniče toliko da se brineš, imaju ljudi i svojih problema. Nego, lepo nađi način da se odluka IO o zatvaranju foruma za njih poništi, a ima načina. Tako da bi bilo lepo da ljudi iz Srpske ne nasedaju na jeftine trikove. Znam da je to predsednik napisao samo da bi dobio „međunarodnu“ podršku, za NOVU organizaciju „međunarodnog“ SPOS-a. Opasan politikant.
Na slikama su povezani delovi teme i načina diskusije predsednika u temi ČEMU SLUŽI STATUT i
zaključane teme STATUT (odgovora na pitanja koja su postavljeni u toj temi nema). Uglavnom je to mala ilistracija kako predsednik vrlo uvredljivo diskutuje, kršeći pravilnik i pri tome ili sakriva istinu ili masno slaže (ponovo postavljam sliku poruke u kojoj iznosi neistine o statusu saveza – da je savez potpuno nova organizacija).
Da vam se ne učini da ovakvo pisanje nema više smisla. Ima smisla. Ovo je upoznavanje javnosti sa nekim stvarima na koje će neko morati da da zvanišne odgovore (na zvanična pitanja). „Konfučije“ bi trebao da smisli jednom pravi odgovor, a ne da piše nepovezano i sa uvredama.
PS
Inače, može se pretpostaviti čemu služi statut, s obzirom na nervozu koju predsednik pokaže kada se postave pitanja na koja je dužan da odgovori:
Da bi dobijao platu
Da bi se obračunavao sa neistomišljenicima
Da bi „zaseo“ u četvrti (4) mandat ((kad’ se odmori od trećeg - sa mogućnošću da plata bude nešto veća)
Takođe ostaje nejasno, zašto je poruka o taksistima i monopolu (poruka br. 77) izbrisana. Nije bila uvredljiva ili je neko izgubio meru za realnost.
PSS
Obratite pažnju na ovu poruku - sliku: SL 1 Glasacka matematika PRESEDNIKA. Tako se dobijaju izbori - izvadiš baterije iz "digitrona" i računaš