Autor Tema: Forum SPOSa  (Pročitano 469627 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Sinisa Mirovic

• Prijatelj foruma
  • Pol: Muškarac
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #390 poslato: Novembar 25, 2013, 15:56:36 »
Miroslave ,Miroslave ,pa zar je moguce?

Van mreže Dragan Šošić

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
« Odgovor #391 poslato: Novembar 25, 2013, 22:29:46 »
Ono što je Dejan Kostadinović figurativno napisao, „američka trulež“ verovatno povređen nekim zbivanjima, ima smisla.

Kada je SPOS preuzeo forum (mislim na SPOS, kao celokupnu organizaciju, a ne „ekipu“ koja misli da je SPOS), nadzorni odbor je odmah morao da ukine pravilnik o radu foruma i da inicira donošenje novog pravilnika. Taj pravilnik je katastroflan. Zloupotrebljava mnoga prava koja su određena zakonom, pa i Ustavom Republike Srbije. Takođe dozvoljava širenje laži u cilju dovođenja u zabludu korisnika foruma (npr. laži o nekakvom „ugovoru“ koji je potpisan prilikom pristupanja forumu).

Organi SPOS-a zloupotrebljavaju lične podatke i koriste ih u druge svrhe, najverovatnije bez dozvole lica čiji se podaci objavljuju.

Kada je reč o podacima, postoje i stavke u ugovoru sa Eurocard doo:

Члан  3.

Обавезе наручиоца су:

1.   Да извршиоцу дозволи увид у потребан део података базе чланова наручиоца;
                                                                 ...........

Члан  4.
Извршилац ће бити у обавези да након регистрације сваког пчелара на порталу www.pcelari.com обавести управу наручиоца и пошаље упит за проверу чланства у тој години (или ће му бити омогућено да има директан увид у део базе о члановима СПОС-а који је неопходан ради идентификације чланства сваког од пчелара).

Koliko sam upoznat, doneta je JEDNOGLASNA odluka IO da se forum SPOS-a „zatvori“ i najveći deo foruma bude dostupan samo članovima saveza (ako je uopšte još savez). Zanimljivo kako će se ovo sprovesti, jer se radi o intelektualnoj svojini. Vrlo je moguće da nastane šteta po savez u tom slučaju. Članovi IO bi trebalo malo bolje da razmotre neke predloge. Eventualnu štetu nadoknađuje organ koji je doneo odluku (sa izuzetkom člana organa koji je izdvojio mišljenje).

Inače, sinoć smo imali tvrdnje (za koje sam dokazao da nisu tačne), a vešeras je to samo „lično mišljenje“ koje opet dovodi pčelare u zabludu (prva slika). Ovo je već sistem delanja. Predsednik je izmeniio "iskaz" u -tačno se sećam da se toga ne sećam:

Samo što je opet malo navođenje u ćorsokak u pitanju. Ne podnose se krivične prijave tek tako. Postoji neki redosled.
Takođe postoji tvrdnja da su verifikaciju statuta SPOS-a uradili pravnici Agencije za privredne registre. Jeste u redu, ali nisu znali da će neko da se kandiduje za treći mandat (sa mogućnošću četvrtog uzastopnog mandata).

Pravnici su uradili i reorganizaciju sudstva i utvrdili da je u njemu sve u redu. Mislili pravnici da valja i da je sve po propisu a moguća šteta za državu 15 miliončića evrića. A predsedniku je važno da u statutu piše 4+4 godine: dva  mandata – lepo.

Sve je po propisu samo...malo košta narod. Narod to plaća.

Korisni linkovi  :D (šta se dogodi kada se radi po slobodnoj proceni da je sve po propisu):

Mislili pravnici da valja i da je sve po propisu a moguća šteta za državu 15 miliončića evrića
http://www.svet.rs/hronika/neuspesna-kadrovska-i-organiziciona-reforma-pravosuda-odstete-sudijama-15-miliona-evra
ili npr ovde o reformi sudstva
http://www.nspm.rs/hronika/vladimir-cvijan-propala-reforma-pravosudja-iz-2010-kostala-drzavu-milione-evra.html
 i ovde (opet o reformi sudstva)
http://forum.mojepravo.net/new/b2/blogs/blog5.php/tag/reforma+pravosudja

PS
Uvid u stanje firme Eurocard doo i treća slika koja nedostaje jednoj od mojih prethodnih poruka.
Inače, primećen je i doprinos još jednog diplomiranog pravnika na forumu SPOS-a. Njemu, međutim nije jasna samo neka latinska izreka.

Što se tiče stanja uopšte, ima jedna dobra Latinska izreka:
Plus potest negare asinus quam probare philosophus - Više može poricati magarac nego dokazati filozof.

« Poslednja izmena: Decembar 29, 2013, 23:07:50 od strane admin »
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #392 poslato: Novembar 28, 2013, 22:14:32 »
Ovih dana su u centru pažnje naše javnosti azilanti koje je vlada odlučila da smesti u opštini Obrenovac. Ali je vrlo zanimljiva izjava premijera (izjava koju sam noćas video na GEM televiziji) u kojoj premijer ’ladno kaže da bi izgradili smeštaj za azilante, ali nisu znali da je problem sa azilantima toliko izražen. Kada neko hoće da ublaži svoju odgovornost on malo … vrda. Azilanti nisu problem od pre tri dana.

Zanimljivo je da se ljudi služe svakakvim „argumentima“ kada se pojavi problem. Na forumu SPOS-a imamo veliki problem, jer je predsednika zabolela „tiba“ (pa i duša). Verovatno zbog odgovora br. 1. u kojem stoji tvrdnja da je SPOS nova organizacija. Dragan Todorović postavlja pitanja kojima treba učiniti statut saveza jasnijim. Odgovori je nešto kao kleveta (izraz koji predsednik saveza koristi u poslednjem talasu vrdanja) kojom optužuje Dragana Todorovića da se borio za nekakav monopol. Kada je spomenuo tržište (pazite! Ne akciju – kao akcija SPOS-a npr.) tog momenta je dobio „bolove“. Teško je pored tolikih godina „akcije“ (naročito 2011 kada je konstatovao poremećaj na evropskom tržištu meda) priznati da postoji tržište.

Sledeća zanimljivost je ona koja se tiče toga ko sve prestavlja pčelare Srbije u skupštini. Zamislite, izjavu čoveka – citiram deo njegove poruke:

U čemu Vi vidite problem sadašnjem rukovodstvu naše organizacije, na čelu sa Predsednikom, izabrani na sasvim legalan, slobodan sam reći na naj demokratskiji način, iako reč „demokratija“ ne volim čuti a kamoli pomenuti.

(i on se tom svojom izjavom verovatno ponosi).

Sva sreća nema više (jebote, od ovoga može da se rikne). Nisam siguran da znam ko je to sa imenom Predsednik (mora da je čovek pomešao neke stvari u brzini i hteo da veliko slovo bude u reči Slobodan – njegovo biračko telo i obožavaoci su imali takve stavove). Slobodana više nema, ali ima mnogo njegovih. Znamo dokle su nas takvi doveli.
Nije problem u gramatici (mada ne znam kako čovek može u redakciju kada je toliko obrazovan), već u načinu razmišljanja. Ono na čelu sa predsednikom opako podseća na ono – na čelu sa petokrakom, kada se ima u vidu način razmišljanja.

Da ne bih citirao veličanstvene misli, postaviću celu poruku u vidu slike. Neka je pčelari (naročito oni mlađi, koji misle da se bave profesionalno pčelarstvom ili im pčelarstvo bitno dopunjuje kućni budžet) vide da ih predstavlja neko ko ne glasa „demokratično“ (jer ne razume taj princip) već glasa kako mu neko kaže. Za uzvrat npr. postaje se član redakcije, urednik ambasador itd. I pružiće podršku predsedniku za bilo šta.

Nažalost, ovakvi predstavljaju pčelare Srbije. Ljudi koji i ne razumeju šta demokratija predstavlja, ali DEMOKRATIČNO odlučuju.

Ima još zanimljivosti. Jedna od njoh je tema STATUT, u kojoj su doneti zaključci – ZAKLJUČAVANJEM teme. Nalog je kao obično dao predsednik, a urednik izmislio da su „nerazumno“ diskutovali. Pazite kako se sakriva činjenica da je predsednik naložio da se tema zaključa: „ evo ovako momci imao sam strpljenja apelovao sam na razum svih učesnika ali…itd itd.“. Poznato je koji urednik piše malim slivima i ceo tekst njegove poruke se čita kao jedna reč (ne možeš da uzmeš vazduh i da hoćeš). Na razum svih učesnika nije trebalo apelovati. Samo jedan je uglavnom bio van teme (i van sebe) sa uvredama. To je predsednik saveza. I umesto da odgovori na pitanja, vrdao je i vređao sagovornike. I na kraju „predložio“ da se zaključa tema (mislim…predložio – naredio, bre).

Takvim zaključkom se tema STATUT stavlja van dnevnog reda i „baca u mrak“.

Ne treba zaboraviti vešt politički manevar predsednika, koji se tiče „izlaska u susret pčelarima Republike Srpske (u temi ČEMU SLUŽI STATUT), koji hoće da se učlane u naš savez“…Briga je tolika da čovek prosto zaplače. A nedavno je IO (Na Čelu Sa Predsednikom – moraju obavezno biti slova svih reči sa velikim slovom!!!) doneo JEDNOGLASNU odluku da zatvori forum za sve koji nisu članovi SPOS-a. Uključujući i pčelare Republike Srpske. Nekako me to podseća na brigu Miloševića za Srbe preko Drine. Videli smo kako su svi prošli. Nemoj predsedniče toliko da se brineš, imaju ljudi i svojih problema. Nego, lepo nađi način da se odluka IO o zatvaranju foruma za njih poništi, a ima načina. Tako da bi bilo lepo da ljudi iz Srpske ne nasedaju na jeftine trikove. Znam da je to predsednik napisao samo da bi dobio „međunarodnu“ podršku, za NOVU organizaciju „međunarodnog“ SPOS-a. Opasan politikant.

Na slikama su povezani delovi teme i načina diskusije predsednika u temi ČEMU SLUŽI STATUT i zaključane teme STATUT (odgovora na pitanja koja su postavljeni u toj temi nema). Uglavnom je to mala ilistracija kako predsednik vrlo uvredljivo diskutuje, kršeći pravilnik i pri tome ili sakriva istinu ili masno slaže (ponovo postavljam sliku poruke u kojoj iznosi neistine o statusu saveza – da je savez potpuno nova organizacija).

Da vam se ne učini da ovakvo pisanje nema više smisla. Ima smisla. Ovo je upoznavanje javnosti sa nekim stvarima na koje će neko morati da da zvanišne odgovore (na zvanična pitanja). „Konfučije“ bi trebao da smisli jednom pravi odgovor, a ne da piše nepovezano i sa uvredama.

PS
Inače, može se pretpostaviti čemu služi statut, s obzirom na nervozu koju predsednik pokaže kada se postave pitanja na koja je dužan da odgovori:

Da bi dobijao platu
Da bi se obračunavao sa neistomišljenicima
Da bi „zaseo“ u četvrti (4) mandat ((kad’ se odmori od trećeg - sa mogućnošću da plata bude nešto veća)

Takođe ostaje nejasno, zašto je poruka o taksistima i monopolu (poruka br. 77) izbrisana. Nije bila uvredljiva ili je neko izgubio meru za realnost.

PSS
Obratite pažnju na ovu poruku - sliku: SL 1 Glasacka matematika PRESEDNIKA. Tako se dobijaju izbori - izvadiš baterije iz "digitrona" i računaš :D :D :D
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #393 poslato: Novembar 30, 2013, 20:35:48 »
Dragan Todorović je na forumu SPOS-a u temi ČEMU SLUŽI STATUT, postavio pitanje: „gde to piše u statutu“. Ako se pogleda „briga“ šta u statutu piše, zanimljivo je da o statutu nema puno brige. 2010-te godine, data je preporuka udruženjima pčelara da u svoje statute unesu određene stavke. Jedna se odnosi na promenjenu šifru privrene delatnosti (01250- promeniti u 0149), a druga u zaglavlju statuta: dodaje se „i 78“.  Na zvaničnom satu SPOS-a, statut koji možete preuzeti nema ove izmene. Tako, da se neko jako brine o statutu.

Pitanje, „čemu služi statut“ je nepotrebno. Ko zna čemu služi. I kome treba statut u kojem ima nejasnih stavki.

Vrlo zanimljivo je da se „odbrana“ statuta polako zahuktava sa lažima i obmanama. I još zanimljivije je da učestvuju „službena“ lica (npr. predsednik i urednici foruma). Zato postaje jasnija konstatacija Dragana Todorivića u odgovoru jednom članu redakcije (koji je to postao sa „izuzetnim“ referencama) da je u „obavezi“ da brani predsednikove stavove. Po sistemu: ja tebi ti meni.

Postoji i problem brisanja poruka, a Lazovićeva poruka stoji i dalje iako izaziva potencijalnu raspravu i sadrži netačne navode.

Urednik Lazović nije prvi put učestvovao u diskusiji po svom ličnom interesu i opredelenju. Jednom prilikom je na vrlo neprimeren način omalovažavao Miroslava Jovanovića, kada je ovaj upozorio da će biti potrebno voditi knjige. Svoju neobaveštenost je ispoljio na njagori mogući način. O vođenju kniga se vodi rasprava u temi: Obaveza vođenja knjiga i plaćanja poreza poljoprivrednih gazdinstava od 2014. g?.Ko daje pravo uredniku foruma pčelara Srbije da se ovako ponaša?

Ne treba zaboraviti da u istoj temi nije prvi puta da se koristi obmanom i skretanjem sa teme sa vrlo poznatim ciljevima: izazvati raspravu, zaključati temu (kao i temu Statut) i uz „malo sreće“ isključiti nekoga ko nije podoban i mnogo pita, sa foruma.

Tema: „Nije loše pročitati, i malo razmisliti“ sklonjena je nakon neprimerenog političkog stava koji je Lazović izneo. Pretpostavljam da je čovek „vernik“ neke neoliberalne partije koje uglavnom vode brigu o ovom narodu tako što sve liberalizuju (puštajući na tržište bez ikakve kontrole sve i svašta, ili sa pravilima koja uništavaju naše proizviđače, firme ili poljoprivrednike) ili rasprodaju fabrike po nakaradnim kriterijumima, koje kasnije završe u starom gvožđu. U isto vreme žali preminolog advokata koji se zalagao za bombardovanje sopstvenog naroda. Zanima me samo jel’ pročitao išta što je Tijanić napisao. Ili je u pitanju partijsko ispiranje mozga po skraćenom kursu. I nije primereno samo dan-dva po smrti čoveka iznositi bljutavo mišljenje. Ako je i sam radio 20 godina u medijima na način kao što radi na forumu, onda svaka čast. Nešto gore nije moglo da se desi forumu. To više nije pojava, nego obrazac delanja.

Još jedan urednik svojim „objektivnim“ mišljenjem ide u smeru brisanja poruka (i poruke su izbrisane) i izazivanja burnije rasprave (pa i svađe). Uopšte nije jasno gde su iznete UVREDE u porukama Dragana Todorovića.

Ne treba zaboraviti predsednika, kojeg je „teško zaobići“. Opet spominje neke sudove i suđenja. Ima li čovek mere. Kada se pregleda profil Dragana Todorovića, nema nikakve pretnje sudom!!! (ove slike će biti u nizu slika u sledećoj - odvojenoj poruci) Dokle bre sa lažima?!!

Na slikama su ilustracije ovoga što pišem. Podeliću ovo u dve odvojene poruke i zamolio bih da se poruke ne spajaju.

PS
Bilo bi malo bolje da propagandu smire. Sve što je izgovoreno (napisano), ne ide im u prilog. Treba poslušati predsednika i krenuti sa „papirologijom“. Oni verovatno temelje svoju bahatost na osnovu toga što nema zvaničnih primedbi na njihv rad (ili rad imenovanih lica na određene pozicije). Biće i toga. I može biti neugodno.
« Poslednja izmena: Novembar 30, 2013, 20:57:53 od strane Dragan Šošić »

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #394 poslato: Novembar 30, 2013, 21:16:03 »
Drugi niz fotografija fovori o tome ko na pogrešan način brani verovatno lični interes. Vidi se koliko puta u svim porukama Dragana Todorovića se može naći reč sud. Ni jednom nije u smislu toga da on lično i direktno poziva na neku vrstu odgovornosti. Bar ja to nisam primetio.

Laki je malo nervozan :D

PS

Jednom je jedan kolega na forumu SPOS-a saopštio drugome kolegi da je vrlo nezgodno stanje duha (da tako kažem :D) kada se nekome stalno priviđaju neprijatelji (znam ko je kome to saopštio i jedan je deo ove priče). U ovom slučaju se pojavljuje neprijatelj u vidu suda.

Van mreže Miroslav Jovanović

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
« Odgovor #395 poslato: Novembar 30, 2013, 21:39:01 »
Ja sam jedan od onih koji se ne slaže i ne aplaudira na hvalospeve predsedniku sposa.  Čest argument im je da ja nisam član te organizacije i da me se ne tiče. Iako sam bio u proceduri za učlanjenje odustao sam. Naime predsednik u cilju omasovljenja članstva izjavi da su nečlanovi manje inteligentni od članova. To me je jako naljutilo i od tada je počelo moje ne slaganje sa njim. Iako sam ja samo jedan običan seljak sa relativno niskim obrazovanjem nisam toliko glup da ne primetim da se nešto iza brda valja. Nisam upućen u tumačenje zakona, statuta i drugih pravnih akta, međutim dobro razlikujem ko je ko i šta je šta. Što bi rekao Kosta Čavoški ima nešto što se zove praktička razboritost. Na prve moje primedbe dotični me je vređao na sve moguće načine. Čak je išao dotle da je pominjao i moju porodicu u smislu da ih sažaljeva što žive samnom.  Moje poruke su obrisane al nadam se da ih je pročitao. Sa jedne strane oni su u pravu jer ja nisam član ili ti drug član što kaže Radovan treći. Ja takođe nisam član ni jedne stranke, ni skupštine ni vlade al me i te kako interesuje šta se dešava u tim telima ove države. Otuda i moje zanimanje za rad sposa i njegovog foruma. Neznam dali ste primetili da ni urednici sposa nisu više jednoglasni i da su podeljeni. Za sada ovi koji se ne slažu sa aktuelnom politikom ćute. Dali čekaju da prođe oluja ili se spremaju za prevrat. Ima indicija da je ovo drugo u pitanju. Čak je procurilo ko bi mogao biti novi predsednik. Dalje. Pojava Dragana Todorovića uveliko je uzdrmala pčelarsku javnost. Nešto se mora desiti. Kvo stanje je ne održivo. Postoje dve opcije. Jedna je da bude smenjen u šta ne verujem a druga opcija je osnivanje novog paralelnog saveza što bi bilo pogubno po interese pčelara. Ja se nadam da će sagledati problem i podneti ostavku sam. Mada i na sam pomen smene zaboleo ga je stomak (dijareja). Nadolazeća vremena će biti burna. Zahuktava se.
« Poslednja izmena: Decembar 02, 2013, 00:02:39 od strane Moderator 2 »
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #396 poslato: Decembar 01, 2013, 00:18:08 »
Vidite, mladost je naša budućnost. Ja potražio na brzinu šta to znaći OMG (vidi sliku). Pa sam bio ubeđen da je to nešto Object Management Group. Rekoh nešto sa velikim biznisom je u pitanju. Nešto važno u pm. Međutim, omladina mlađa mi kaže drugačije. To je u stvari Oh My God. To se upotrebljava kda neko izgovori-napiše nonsens. Što bi mi rekli glupost (to je jedno od značenja).

Dobro je što je čovek prvo preduzeo sve mere, pa tek onda odvalio (opet vidi sliku - ima OMG, sve po propisu).

Čestitamo što se do krajnjih granica primenjuje HTZ, u cilju predostrožnosti.

Eto i nešto pohvalno i za primer – poštuje se HTZ.

PS

O Nekim podelama među urednicima ili novom predsedniku sutra. Mrzi me da sada kombinujem. :D :D :D :D

Van mreže acalazovic

• Gost
  • *
  • Lokacija pčelinjaka: Sirča
« Odgovor #397 poslato: Decembar 01, 2013, 08:29:57 »
Poštovani Dragane Šošiću,

Izuzetna mi je čast da je jedan tako veliki pčelarski stručnjak izabrao od tolikih članova SPOS-a da baš moju stvar uzme u usta na ovom cenjenom forumu i na pravi način je upotrebi. Hvala Vam na tome, ne mogu da Vam opišem zadovoljstvo koje ste mi pružili. Nadam se da će seme naše saradnje, koje je ovim činom posejano, opredeliti i druge da krenu putem ljubavi, tolerancije i razumevanja.

Posebno bih Vam zahvalio što ste moje vrline istakli drugom bojom i boldirano, jer sam jako ponosan na to. Do sada se niko nije žalio ni na dužinu, a ni na kvalitet mog rada. Ništa lepše, nego kada na kraju napornog radnog dana znam da su moji klijenti bili zadovoljni i da će mi se ponovo vratiti.

Pozdrav za sve iz Male Moštanice, a posebno za prijatelje kod groblja zvanog Nikolića Kraj. Naravno i za sve na ovom forumu!
_____
p.s. Kada već pišem ovde, molio bih urednika da razmotri promenu mog korisničkog imena zbog pravila foruma ako je to baš neophodno. Iako me svi znaju kao Aca Lazovića, a na internetu i u biciklizmu sam "alazovic", u ličnoj karti sam Aleksandar Lazović.

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #398 poslato: Decembar 01, 2013, 19:10:23 »
Poštovani acolazovicu (Aleksandre Lazoviću) pozdravljam vas,

Vi se obraćate meni lično, a ja licu koje je na funkciji koju i ja finansiram.

Tema je forum SPOS-a, i „idilična“ atmosfera koja tamo vlada koja je naročito izražena kada neko iznese bilo kakav argument (ili ličnu nedoumucu) i bude „idilično“ popljuvan. Da bi se to desilo (ili pre svega da se ne bi to desilo) jedan od onih koji su za to zaduženi ste vi. Znači, radi se o kritici funkcije. Ako je ono na Print Screen-u vačih poruka nešto što sam ja uzeo u razmatranje iz svoje „mračne“ svesti, onda dobro. To je stvar dioptrije.

To na šta ste vi ponosni (na boldirano i obojeno), vama sigurno nije sporno. Ja sam samo napravio paralelu sa licem koje je urednik na zvaničnom forumu i koje ne sme da iznosi svoj politički stav (baš zato što ima povećanu odgovornost i to isto treba da onemoguću drugima). A moje mišljenje se neće promeniti, jer su vaše poruke neumoljivi svedok tome. Ima jedna izreka koja kaže: čega se pametan stidi time se... Ali neću dalje, jer vam je poznato. Samo ste napravili grešku u koracima. Sami pokazujete da sam ja u pravu: vi ste loš urednik. Ne poznajete pravila foruma, na koja se pozivate. To što se niko nije žalio na vaš rad ne znači da neće (u ovo budte sigurni). Pričitajte vaše poruke ponovo i dajte da neko drugi (nepristrasan) proceni ima li to smisla.

Te prazne priče o ljubavi i sličnim tricama, takođe smatram „političkom korektnošću“ u vidu sitnog i opasnog peska koji bacate ljudima u oči. To je takođe stvar obuke: pozivate se na ljubav, a polako klizite u teror. To je ono što pripada neoliberalizmu, da će nekome biti bolje ako laže narod i priča jedno a radi drugo. To je vaše lično opredelenje, ali se uzdržite prilikom javnog rada, tamo gde to nije dozvoljeno. Unosite nemir među ljude tamo gde nije mesto. Ponavljam ja finansiram vaše neoprezno trupanje i ja imam totalno suprotno političko opredelenje. Ali nije mesto ovde da ga opširnije saopštavam.

I to uzimanje u usta, „uzmite“ vi mene slobodno u usta. Ja samo pišem (ili govorim) šta mislim. Tako da mi se ne sviđaju takve stilske figure, pa ni stilska figura koju sam i sam upotrebio, a to je ono pjuvanje (nekako mi asocira na gajenu i usavršavanu disciplinu, koju su upravo odgovorni gradili i negovali). Takođe i to o „vašoj stvari“ bih mogao reći nešto u vezi pasulja ali neću. Potrudiću se da izbegnem slikovite napise kao što je vaša stvar ili uzimanje u usta. Vama ne branim ništa. To ja vaše pravo i stvar ličnih sloboda da se koriste stilske figure (uzimajte šta hoćete u usta i pri tome razmatrajte bilo čiju stvar). Time pokazujem da mi ne smeta vaše samozadovoljstvo. Pa ako ste na taj način hteli da budete duhoviti (prikriveno duhoviti i sarkastični), vidite da to nije dobro – može se loše shvatiti.

PS
S obzirom da imate prijatelje u Maloj Moštanici u mojoj neposrednoj blizini, bilo bi dobro da pitate te prijatelje ponešto. To je par sitnica. Neke od njih su one koje se pronose (u cilju propagande) o meni i na forumu SPOS-a. Pitajte samo jesam li ja neki ološ pun nerazumevanja, sitni spletkaroš i slično. A to što  pišem kako pišem, to je u cilju istine i stvar je odlučnosti (neki kažu i hrabrosti). Ali i stvar demokratije. Ovde se neće sakatiti nečija poruka. Ako ste urednik (lice na funkciji) trebalo bi da znate pravila demokratskog društva. Ili je za vas demokratija ideal dok negde ne „zasednete“. A onda...Uz malo sreće na internetu pogledajte Ustav Republike Srbije. Tamo jasno stoji da je sloboda govora, mišljenja i zabrana cenzure po tom pitanju apsolutno pravo svakoga.

I još da dodam vaša idealistička težnja ka pravilima i promeni imena ne znači puno. Ovde se niko neće uhvatiti za način kako je napisano vaše ime i prezime. Ovo je više demokratski forum. Ali teško možete to razumeti. Ovde se ne baca prašina u oči na takav način. Takođe mi je malo sumnjivi to „razmatranje“ pa vi vodite brigu o svom profilu – promenite sami.

Sa urednikom koji radi svoj posao loše nikada ne mogu imam ni razumevanje ni toleranciju. Čovek može da pogreši jednom, ali ponavljanje grešaka je namera. Takoše u tom smeru ide ovo što ste napisali: ispada da sam ja kriv za vaše neoprezne (ili namerne) propuste u radu. Nemojte molim vas obmanjivati sve one koji prate ovu temu - ovde niste vi tema, već urednik kolega. Sa čovekom koji nije na funkciji (ili obavlja neku funkciju) nikada nemam problem ako je korektan.

S poštovanjem pčelar Dragan Šošić
« Poslednja izmena: Decembar 01, 2013, 19:32:09 od strane Dragan Šošić »

Van mreže Lazovic Zivojin

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
« Odgovor #399 poslato: Decembar 01, 2013, 20:26:33 »
Verovatno će ddoći vreme kada ćemo se moj prezimenjak i ja upoznati i družiti.
 On će verovatno biti tužan kada ga oteraju iz uredništva a ja ću ga tešiti da to i nije tako loše iskustvo.
Meni je drago da je neki od Lazovića na "funkciji".
Nuđeno uredničko mesto ja sam davno odbio.
Posle sam i banovan trajno, kao običan član.
Eto razloga da budem beskrajno SREĆAN.

PS: Uvek se lecnem, šta sam zgrešio, kad Šole prozove Lazoviće. Znam da nikada ne proziva  bez razloga...

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #400 poslato: Decembar 01, 2013, 20:46:19 »
Lazo, šta se ti plašiš isključivanja :D. Pa bar ti imaš iskustvo i znaš kako je kada te isključe bez razloga. Jednom više ili manje da budeš u „pržunu“, šta te košta :D :D :D.

Inače, ne prozivam ja. One poruke nisam ja napisao (poruke sa SPOS foruma). Prozivanje će tek da usledi i to će malo potrajati (par meseci), ali sada nema nazad. I to prozivanje će biti vrlo neugodno (za mene ili za nekoga drogog). Sve što je do sada pisano u ovoj temi je vrsta upozorenja da se ne radi kako treba.

Inače, i meni je nuđena urednička funkcija. Odbio sam je sa dobrim obrazloženjem. Ali, ne treba zaboraviti da je iz prve grupe urednika izbačeno nekoliko njih (Boban Petrović, Vesna Dinić...). Pitanje je na šta to nisu hteli da pristanu. Vrlo brzo bih došao u sukob sa urednicima koji imaju povlašćene članove, koji mogu da rade šta hoće.

PS

Evo prisustva urednika koji posmatra uvredljivu poruku (i poruku van teme). Zanimljivo je hoće li pisac poruke biti JAVNO upozoren, a potom poslat "na kraći odmor". Ako to nije uvredljiva poruka, ne znam šta jeste. Između ostalog, nisam primetio da se dotični kolega oglasio na izjavu predsednika da je SPOS nova organizacija!?

Van mreže Lazovic Zivojin

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
« Odgovor #401 poslato: Decembar 02, 2013, 15:11:02 »
Šole sad mi je lakše.
 A što se tiče uvredljivih poruka, mislim da ih ne treba brisati. Uvrede su bar fino uvijene, što i nije baš tipično za urednički tim Spos-ovog foruma.
Serdari i vojvode otuda, na svaki argument obavezno uzvrate žestokim uvredama.
Šta da se radi, mora se.
Verovatno Predsednik tako rek'o i, mogu reći, daje primere odlično.

Van mreže dejan kostadinovic

• Stari član foruma
  • ZAKLEO SE BUMBAR U CVET I U MED...
  • Lokacija pčelinjaka: BEOCIN
« Odgovor #402 poslato: Decembar 02, 2013, 22:06:42 »
Lepo je biti clan ovog foruma!!!!!!

Trenutno(do 5.decembra)sam iskljucen sa foruma spos-a,doduse politike radi ali mi ipk imponuje :)

LJUBAV NE ZNA ZA GRANICE...RECE SLON I BACI SE PILETU U NARUCJE;))))

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #403 poslato: Decembar 03, 2013, 00:25:10 »
Lazo, to čovek misli da je „uvio“ uvredu i da je duhovit po sistemu „povuci me za prest da prdnem“, i to govori o mentalnom uzrastu pisca poruke.

Urednici često diskutuju sa „jednom rukom na leđima“. To sam večeras pročitao izjavu jednog urednika (koji se zbog toga jada jer ne mođe više da podjebava narod).
Urednik ima pravo na svoje mišljenje, ali je prvi dužan da ne piše poruke van teme i ne pretvara temu u bezveznu diskusiju. Urednik ne sme da vređa članove foruma (nije po pravilniku a nije ni ljudski).

To skretanje teme je sa jasnom namerom Dragan Todorović je napravio grešku u koracima i krenuo da razmatra statut od početka. Cilj „ekipe“ je da se tema razvodni dok se ne stigne do pravih pitanja: kada je savez uspostavljen kao nova organizacija, gde to piše (osim na tarabi, mislim na izjavu predsedika da je „savez potpuno nova organizacija“), gde je to zavedeno i kako je „izvedeno“.
Treba preduprediti takvu raspravu na vreme. U takvoj raspravi se postavi pitanje: odakle tebi bato više od dva mandata, kako možeš da dobijaš kintu u vidu nadoknade itd.

Na slikama su primeri kako urednici diskutuju sa rukom na leđima. Usmeravaju temu u pogrešnom pravcu, neretko direktno vređaju i omalovažavaju učesnike u diskusiji i što je najgore, IZMIŠLJAJU šta je u stvari pokretač teme hteo da kaže. Obratite pažnju na pisanje urednika koji tumači pisanje člana foruma u smislu konstipacije (to je upravo urdnik "sa jednom rukom na leđim" koji je "diplomrao" na ovom forumu gde je poslat da izvređa ljude). Zanimljivo je videti da izgleda neguju sistem“dva na dva“. Podeljeni su u „dvojke“. Jedan ode van teme ili nekoga uvredi, a „par“ pripomaže.

PS
Inače, član koji je sinoć uputio uvredu nije udaljen na sedam dana, jer uglavnom brani sistem. Uvredljiva poruka je uklonjena tek kada je ovde pisano o tome.

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #404 poslato: Decembar 05, 2013, 00:18:48 »

Posebno bih Vam zahvalio što ste moje vrline istakli drugom bojom i boldirano, jer sam jako ponosan na to. Do sada se niko nije žalio ni na dužinu, a ni na kvalitet mog rada. Ništa lepše, nego kada na kraju napornog radnog dana znam da su moji klijenti bili zadovoljni i da će mi se ponovo vratiti.

Kolegi još moram da saopštim ponešto.Nemam ništa protiv ličnog opredelenja (a i da imam, zakoni ove zemlje mi to ne dozvoljavaju). Poštovani kolega, vaše opredelenje je zagarantovano manjinskim pravima. Mada, mogu na neki način zameriti urednicima ovog foruma, jer su dozvolili komercijalne poruke :D :D :D. Ovo što je naglašeno plavom bojom ukazuje na delatnost u vidu zanata (nedozvoljenog). Morate pokazati uzdržanost… ja razumem mladost i pubertet…ali… Takođe, kolega, kao urednik foruma SPOS-a, morate znati da ne smete ovakve stvari reklamirati po pčelarskim forumima. Imate pravnike na forumu SPOS-a, pa neka vas posavetuju.

Kada se pogleda zakon, za forum SPOS-a se može reći da je javno glasilo. Osnovao ga je pravni subjekt (član 14 Zakona o javnom informisanju), poznata su imena urednika, ima adminastratora (koji je glavni i odgovorni urednik), poznato je ime i sedište osnivača (član 26). Član 30 propisuje da javno glasilo mora imati odgovornog urednika. To je po svim parametrima administrator foruma.

Na slici dole je poslednji slučaj zloupotrebljavanja foruma SPOS. Pazite, kažem zloupotrebljavanja iako neko može da me tuži zbog ovoga. Na isti način sam u ranijim porukama upotrebio i reči laž i slične, jer znam o čemu tačno govorim i postoje dokazi za to.

Pravilnik o radu foruma je sada opšti akt SPOS-a. Ovakve moje poruke su dostupne javnosti i u jednom momentu ću se pozvati na njih. Insistiranje urednika SPOS-a na lošem radu i nezakonskoj cenzuri neće ići na dobro. Teško da će se bilo ko vaditi na priče: nisam znao…nisam hteo.

PS (naravno :D):

I. UVODNA ODREDBA

Član 1.
Ovim zakonom uređuje se pravo na javno informisanje kao pravo na slobodu izražavanja mišljenja, kao i prava i obaveze učesnika u procesu javnog informisanja.
Pravo na javno informisanje obuhvata naročito slobodu izražavanja misli, slobodu prikupljanja, istraživanja, objavljivanja i širenja ideja, informacija i mišljenja, slobodu štampanja i distribucije (rasturanja) novina i drugih javnih glasila, slobodu proizvodnje i emitovanja radio i televizijskog programa, slobodu primanja ideja, informacija i mišljenja, kao i slobodu osnivanja pravnih lica koja se bave javnim informisanjem.

Član 11 kaže da su:

javna glasila novine, radio programi, televizijski programi, servisi novinskih agencija, Internet i druga elektronska izdanja navedenih javnih glasila, kao i druga sredstva javnog informisanja koja pomoću reči, slike ili zvuka objavljuju ideje, informacije i mišljenja namenjena javnoj distribuciji u neodređenom broju korisnika.

II. NAČELA JAVNOG INFORMISANJA

Sloboda javnog informisanja

Član 2.

Javno informisanje je slobodno i u interesu javnosti.

Javno informisanje ne podleže cenzuri.

Niko ne sme, ni na posredan način, da ograničava slobodu javnog informisanja, naročito zloupotrebom državnih ili privatnih ovlašćenja, zloupotrebom prava, uticaja ili kontrole nad sredstvima za štampanje i distribuciju javnih glasila ili nad ure|ajima za emitovanje i radiofrekvencijama, kao ni bilo kojim drugim načinom podesnim da ograniči slobodan protok ideja, informacija i mičljenja.

Ustav Republike Srbije kaže u članu 50 stav 3):

Sloboda medija

Član 50.

U Republici Srbiji nema cenzure.
« Poslednja izmena: Decembar 05, 2013, 00:49:07 od strane Dragan Šošić »