Autor Tema: Forum SPOSa  (Pročitano 469625 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Goran ilic

• Napredni član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Gornje Suhotno 220m
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #540 poslato: Februar 26, 2014, 15:15:32 »

Ево мало статистике да илиструјем ону законитост о којој сам говорио у претходној поруци. У теми Одликован... нашло је за сходно да честита свега сто двадесет троје, односно мање од 1.5% чланова Организације. Тачно је да нису сви чланови посетиоци Форума. Али Форум има, ако се не варам, 7000 чланова – пчелара. А 123 је и даље мање од 2%, сада чланова Форума. Будимо благонаклони, па рецимо да нису сви били упућени. Међутим, 1756 јесу, јер ова тема је имала толико посета, а чак и уодносу на број посета 123 је тек 7%.

На ово сам мислио кад сам рекао да не треба да будемо забринути. Заправо, нисмо ми ти који треба да буду забринути. А ова минорна бројка је ваљда она „већина“ коју сваки дан истичу.
      Да сам на челу организације од 8700 људи и да ми на тако значајном признању честита свега сто двадесет троје добро бих се замислио. Не гајим илузију да се он замишља, јер тачно зна шта је у питању. И шта ради и какве су му намере, и да је у томе разоткривен. Забринут је можда једино како је до тога да буде разоткривен дошло. И како да ту намонтирану предност сачува. А ми знамо и како је намонтирана и како се одржава. И све више људи зна и све више њих ће томе окретати леђа.
      Синоћ сам био на ванредној седници Скупштине свога Удружења и тамо сазнао да су два члана ИО поднела оставку. Разлози су заташкани. Али људи схватају како цела ствар функционише и све ће их мање бити који у тој фарси желе да учествују. И све више који против тога желе да устану. 

Gospodine Todorovicu, budite objektivni pa iznesite statistiku koliko pcelara podrzava vase stavove, a ne samo drugu stranu.

Van mreže Lazovic Zivojin

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
« Odgovor #541 poslato: Februar 26, 2014, 19:58:57 »
Gorane, mislim da nisi u pravu. To prosto nisu stavovi  g. Todorovića. Ono što on iznosi to su činjenice. Stavovi se mogu menjati i kritikovati, a činjenice se mogu prihavtiti ili se ponašati kao da one ne postoje.. Vreme radi u korist istine.
Bio bih presrećan kad g. Todorović ne bi  bio u pravu... On nikome ne trlja oči da bi video neku  drugu istinu, nego samo pokazuje gde se ona  nalazi, pa ko voli-nek izvoli.
 Ko ima oči, a neće da vidi, njemu ni Bog ne može pomoći.
A, veruj, sve više je onih koji počinju da sagledavaju suštinu i istinu.

Veliki pozdrav

Van mreže Goran ilic

• Napredni član foruma
« Odgovor #542 poslato: Februar 26, 2014, 20:01:46 »
Potpuno se slazem sa vama,ali ovako ispada da je samo statistika neumoljiva samo na jednoj strani stoga dajmo statistiku i za drugu stranu pa da se uporede. (nista zlonamerno)

Van mreže Lazovic Zivojin

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
« Odgovor #543 poslato: Februar 26, 2014, 20:08:30 »
Pošto nisam bio prilici da čestitam na Forumu, ja sam (doduše elektronskom formom) čestitao darovaocu medalje na izboru darovanih...
 Eto malo, za dopunu statistike...
 Veliki pozdrav

Van mreže Sinisa Mirovic

• Prijatelj foruma
« Odgovor #544 poslato: Februar 26, 2014, 20:28:26 »
Koliki su pipci hobotnice  govori i to da danas nisam mogo da pristupim fejzbuk gupi "pcelari srbije " samo pretpostavljam ko stoji iza toga,obzirom da se tamo nisam oglasavo samo sam jednom cestito "svom voljenom "medalju ali imam pseudonim,verovatno je provalio po stilu pisanja.
Nemogu da verujem kako Srbijom vlada ljudska zloba,kao da vidim posleratna desavanja i prinudni otkup i one najgore seoske dzukele koje preturaju po ambarima trazeci sakriveno zito e takav mi se cini karakter da imaju pojedinci pcelari.

Van mreže djordjevicmiroslav

• Gost
  • *
  • Lokacija pčelinjaka: Ripanj
« Odgovor #545 poslato: Februar 26, 2014, 20:59:56 »
Sinisa ovo sto pises nema veze sa zivotom odgovorno ti tvrdim  u grupu je svako dobro dosao ja sam jedan od osnivaca te grupe ako imas problem oko logovanja posalji mi privatnu poruku i problem ce biti resen. Jako je ruzno da pises neistine a mogao si da posaljes bilo kom administratoru poruku da vidis u cemu je problem.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #546 poslato: Februar 26, 2014, 21:28:04 »
Potpuno se slazem sa vama,ali ovako ispada da je samo statistika neumoljiva samo na jednoj strani stoga dajmo statistiku i za drugu stranu pa da se uporede. (nista zlonamerno)

Sada mi ništa nije jasno, šta da se uporedi. Kao da je G. Todorović bio predsednik pčelara Srbije (SPOSa) pa sada treba da ocenimo njegov rad.
Kolega Todorović je jasno postavio rezultate podrške nelegalnom predsedniku Živadinoviću.
To su činjenice i oni kojim se to ne sviđa imaju pravo da se ljute do mile volje. To je faktičko stanje.

U R. Hrvatskoj otkupne cene svih vrsta meda su uvek bile više nego kod nas i kakve veze ima njihov predsednik sa otkupnim cenama meda.
Možda je naš Živadinović zaslužan i za tako visoke cene u Hrvatskoj.
Sad će predsednik Hrvatske da ga odlikuje sa dva ordena zasluga za napredak (ili kakvo je već dobio od Predsednika R. Srbije g. Nikolića).
  ;D

Kad smo već kod priznanja javljaju mi da OPET urednici sposovog foruma (zaustavljivači svakog napretka u srpskom pčelarstvu kao što je to i IO koji im je priznanja dodelio) dobijaju visoka priznanja Zaslužni pčelar i drugi priznanje Prof Jovan Živanović.
E sad sam srećan što nemam ništa od tih priznanja. Kad vidim kako se dele svoje bih odmah pokidao.    

Šta će tek sad da rade na tom Forumu posle dobijanja tih priznanja. Već su ih odavno i "zaslužili" a sad još treba i da potvrde "zasluge". Ej SRBIJO pregolema tugo!!!

Pozdrav svima....
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Goran ilic

• Napredni član foruma
« Odgovor #547 poslato: Februar 26, 2014, 21:42:28 »
Gospodine Vojo, a zar covek koji ima samo 37 godina nezasluzuje priznanje iako zivi i izdrzava svoju cetvoroclanu porodicu iskljucivo od pcelarstva? ???

Van mreže Stankovic Miodrag

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Rajcetine
« Odgovor #548 poslato: Februar 26, 2014, 21:53:35 »
Uglavnom svi ovde i na spos forumu izdrzavaju svoje porodice od necega i nekako a mnogi i od pcelarstva. Vrlo je dobro sto ce se i ovde javljati ljudi koji su na zvanicnoj liniji, ali ih, pretpostavljam, niko ovde nece vredjati i proganjati kao na spos forumu mnoge.

A priznanja - u samoj temi o odlikovanju bilo je brisanja a jedan post je direktno ukazivao na coveka kome RZ treba da se zahvali za orden i to je ekspresno obrisano. I jos jedna stvar oko statistike - cutanje ne mora da znaci odobravanje negi mozda i protivljenje i to po principu - pametniji popusta - kad se nekima predoce sve cinjenice a oni ih izignorisu i nastave u svom "svetu" to samo jedno znaci i na jedno upucuje ...

Ono sto je meni drago je pojava i onih koji ne podrzavaju stavove Dragana Todorovice, Djordjevica, Sosica, mene ali i mnogih drugih i sto ce diskusija moci da se razvije na bolji nacin nego na spos forumu - a prevashodno bez vredjanja i pretnji - otvorenih i prikrivenih.

Van mreže Sinisa Mirovic

• Prijatelj foruma
« Odgovor #549 poslato: Februar 26, 2014, 22:01:29 »
Sinisa ovo sto pises nema veze sa zivotom odgovorno ti tvrdim  u grupu je svako dobro dosao ja sam jedan od osnivaca te grupe ako imas problem oko logovanja posalji mi privatnu poruku i problem ce biti resen. Jako je ruzno da pises neistine a mogao si da posaljes bilo kom administratoru poruku da vidis u cemu je problem.
nemogu da posaljem administratoru kad mi je zabranjen pristup grupi,a kako sa drugim nalog mog prijatelja mogu da pristupim ,normalno sa istog kompa.

https://www.dropbox.com/s/46835lsjgg5o7kd/Untitled.png

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #550 poslato: Februar 26, 2014, 22:28:49 »
Gospodine Vojo, a zar covek koji ima samo 37 godina nezasluzuje priznanje iako zivi i izdrzava svoju cetvoroclanu porodicu iskljucivo od pcelarstva? ???

Господине и колега Илићу, човек који свим својим активностима на том Форуму има за циљ заустављање напретка српског пчеларства не заслужује никаква признања.

Има мноштво људи који издржавају своје породице искључиво од пчеларства и дају велики допринос развоју пчеларства и никада нису добили никаква признања.
Ваљда зато што нису уредници СПОСовог Форума.

Овај Форум не доприноси развоју пчеларства наше земље па и околних земаља па нико од његових уредника као ни домаћин овог Форума никада није добио никакво признање ? Јел да?

У Спосу на жалост признања се у највећем броју случајева додељују по степену полтронства владајућој елити.

Јел то тако треба ???
« Poslednja izmena: Februar 26, 2014, 22:57:47 od strane Vojo Brstina »
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Miroslav Jovanović

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
« Odgovor #551 poslato: Februar 26, 2014, 22:48:58 »
Ti mene vojvodo ja tebe serdare... :-) :-) :-) ma ti urednici su čudo! Vidim da se po cenu gluposti upuštaju i u konstrukcije novih tipova košnice. Ja bih je nazvao mula, to je kad lr sknči na AZ-jku.  Samo što mule nisu plodne. Izmišlja se rupa na saksiji i još drže i predavanja. Kako znam da oni čitaju sa pažnjom ovu temu izjavljujem sledeće. Za 50godina većina nas sa ovog foruma neće hodati ovim svetom. Ipak ljudi od Novog Miloševa do Kalgarija znaće ko je Vojo Brstina. Znaće ljudi odavde do Novog Zelanda ko je Ivan Brnda. Voja ima Rv, Brnda nukleus. E tada ni unuci i praunuci neće znati za imena svojih predaka koji su urednici na forumu sposa a kamo li pčelarski svet.
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Miroslav Jovanović

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
« Odgovor #552 poslato: Februar 27, 2014, 17:38:35 »
- - - Da je hteo ili da je
umeo odavno bi on to
završio. Al ima preča posla.
Kada se traže odgovori i
informacije o radu onda se
preporučuje stepenik po
stepenik od lokalnog
udruženja pa prema vrhu.
Zašto se ne primeni sistem
stepenica od vrha pa
prema dole kad je problem
falsifikata meda na tržištu.
Jel predsednik podneo
prijavu inspnkciji za med
sumnjivog kvaliteta?
Njegovi saradnici, članovi
nadzornog i izvršnog
odbora i drugih organa
SPOSA do predsednika
lokalnih udruženja. Koliko
znam nije. Ako nije veliko
je pitanje zašto je to tako?
Ја тек сад видим ову
глупост!
Мени ћеш то да причаш?
Мени, који сам на суду са
једном од фирми коју сам
пријавио? Мени, који сам
био под заштитом
полиције због претњи?
СРАМ ТЕ БИЛО.
 - - - ovo je jedna od poslednjih poruka koje sam napisao na spos forumu. Budući nobelovac se setio da mi odgovori kad su mi onemogućili da pišem. Nebih komentarisao odgovor. Očigledno da mu je voda ušla u uši i da je izgubio kompas. Ps. Poruka ministarstvu istine. Svako dete od 15 godina može da provali šifru bilo čijeg profila na forumu.
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Todorović Dragan

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Park prirode Sićevačka klisura
« Odgovor #553 poslato: Februar 27, 2014, 18:38:02 »
      Синоћ је брисана још једна тема: Електронски унос чланова СПОС-а. Све што смо рекли г. Делић, Ђорђевић и ја, у последња два дана, обрисано је. Прилажем део својих текстова, из  њих ћете видети зашто је и ова тема постала врућа, толико да мора да се брише.

ПРВА ПОРУКА
      Из списка чланица СПОС-а видимо да су под наш кров ових дана ушле прве непчеларске организације. Тихо, на мала врата. То је онај "тројански коњ" о коме сам пре само три месеца писао у теми Чему служи Статут (Отуђивање СПОС-а 1,2 и 3). Циљ је да у наредним годинама пчелари буду потиснути, а да у Скупштини СПОС-а превласт задобију чланови неких других организација. За засада су то само две организације, једна са три (?!) и друга са тринаест чланова. Ово треба да изгледа као сасвим наивно, безазлено и безопасно. У ствари у питању су почеци остваривања бескрупулозног плана преотимања СПОС-а из руку пчелара. А овај први корак само је тест наше будности и прага наше толеранције.
      Овај монструозни план је извориште свих оних "мањих" деформација у СПОС-у које уочавамо свакодневно. Између осталог и све већег занемаривања интереса пчелара. Јер крајњи циљ и није заштита општих, већ преко наших леђа и нашим новцем остваривање личних интереса. Приватизација!

ДРУГА ПОРУКА

У томе и јесте проблем, што је указано поверење. Било би много боље да су у наш Статут уграђени инструменти заштите, а не да сада сви  зависимо од поверења. У питању је наша будућност и наши интереси, сувише велики улог да га било коме дамо на поверење.
      Интересује ме шта ћете рећи за коју годину кад под нашим кровом буде не две, него тридесет или педесет непчеларских организација. Кад та „већина“ коју помињете схвати да смо сви заједно изиграни биће касно.
      А оно - коме се не свиђа може да изађе - тога сам се овде већ наслушао. Ту непристојност могли сте и да прескочите, јер нам њом јасно саопштавате много  тога о тој „већини“ којој припадате.

ТРЕЋА ПОРУКА
  Господине Ђорђевићу,
       Ви се увек и свима тако уљудно обраћате, те би било неуљудно ускратити Вам одговор.  Помињете НВО, а реч је заправо о непчеларским организацијама. (И то је оно што подвлачим и истичем.) За сада само двема:
1 – Удружење за развој пољопривредне производње „Агротим“ Житорађа.
2 – Удружење за апитерапију и унапређе интегративне заштите.

Ово друго, истина, има извесне везе са пчеларством, што апсолутно не значи да има интересе истоветне нашим, што ће рећи да му под нашим кровом место није. Претпостављам да су у питању лекари који се баве апитерапијом. Имају своју лекарску комору и нека се тамо организују ако за тим имају потребе. А ако су у питању какви надрилекари под нашим кровом им места има још мање.
      Што се првог тиче, име јасно говори. И немојте се обазирати ако Вам упућени буду објашњавали да су то у ствари пчелари. По том принципу сутра би чланови СПОС-а могли бити и столари. И биће, и они и произвођачи контејнера и центрифуга итд. А ми пчелари ћемо тада моћи једино да се спакујемо и идемо.  А све зато што је она „већина“ била тако будна кад је усвајан Статут. 
      И све ово неби био никакав проблем да су ова удружења у својству почасних чланова. Али она су пуноправни чланови са правом на делегате у нашој Скупштини. Не обазирите се кад Вам упућени буду говорили да ова удружења имају само 3, односно 13 својих чланова, те не остварују право на делегате. Ова на око безазлена ствар само је пробни балон, тест наше толеранције. Перфидија!

Брисање не може да сакрије истину и намере. Из истих разлога закључана  је  тема Скупштина, пре свега десетак дана. Јутрос рано је закључана тема Чему служи Статут. Разлог је што је г. Љубомир Нишевић пронашао још један непобитан доказ нелегалности трећег мандата, отворио је нову тему Тумачење Статута пчеларских друштава, па је  постојао страх да опет не букне и стара Чему служи Статут.
      Обавезно посетите тему г. Нишевића, а и у њој се још има шта рећи. Док и њу не закључају!

Van mreže Todorović Dragan

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Park prirode Sićevačka klisura
« Odgovor #554 poslato: Februar 27, 2014, 19:12:43 »

Погледајте начин на који је закључана тема Чему служи Статут. Врхунац дрскости, безобразлука, бахатости... Прошла је Скупштина, наплаћена је чланарина, сада могу да се иживљавају над члановима. Ми и нисмо чланови, ми смо само маса којој треба узети новац.

http://www.youtube.com/watch?v=yFRh9yzoWXE
http://www.preston-locksmith.co.uk/images/locksmith-animation.gif