Autor Tema: Forum SPOSa  (Pročitano 469673 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Драган Николић

• Član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Кочетин 205m
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #885 poslato: Decembar 24, 2017, 21:43:50 »
Опет пријатељу мој :)))
Да си ти мени жив и здрав.

Van mreže sasa zivic

• Stari član foruma
  • 338 Nmv
  • Lokacija pčelinjaka: zaječar 43°51′24.73N 22°21′23.27E
« Odgovor #886 poslato: Decembar 24, 2017, 22:00:41 »
A jel se ti Vojo zbog ovog sekiraš ili ne tj. da li se s ovim žališ ili hvališ?
Bolje živeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bijedi

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #887 poslato: Decembar 24, 2017, 22:29:19 »
A jel se ti Vojo zbog ovog sekiraš ili ne tj. da li se s ovim žališ ili hvališ?

Саша пријатељу, не знам шта да кажем, хтео сам да наведем шта заправо раде...
Јесам ја рекао да неки уредници сада већ држе предавања по Србији а да не користе више од два падежа у тамо неким приватним порукама... Али то није за избацивање са форума и то није јавно саопштено...

Поздрав...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže sasa zivic

• Stari član foruma
  • 338 Nmv
« Odgovor #888 poslato: Decembar 24, 2017, 22:39:38 »
Vojo, pa ostale padeže čuvaju da im budu novi...kad krenu u goste...neće da ih troše! Ali da je to njihov glavni problem gde bi im bio kraj? Oni imaju dublje probleme...mentalne prirode a to je opasno i za njih i za pčelarstvo u Srbiji pa posredno i za nas koji nismo članovi. To je po meni najveća opasnost a mi svi gledamo kako nas budale predstavkjaju. Lepo sam zagovarao da se formira paralelni Savez ili sl. koji bi imao kapacitet da pregovara sa organima vlasti kao i spos i to u kapacitetu koji bi bio adekvatan broju članova ali mislim da me niko nije ozbiljno shvatio. Kad dođe do kraja videće gde nas je Aleksinčanin odveo ali to će biti kasno. Ovog momenta ima više nečlanova tj. protivnika spos-a nego članova. Uostalom poglefaj samo koliko ima članova u spos-u   i pitaj se da li su svi pčelari članovi ili nisu i ako nisu zašto nisu...
Ozvinjavam se na greškama jer kucsm sa mobilnog...
Pozdrav svima

Van mreže Драган Николић

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Кочетин 205m
« Odgovor #889 poslato: Decembar 24, 2017, 23:00:36 »
Прецедник

Van mreže Sasa Blagojevic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Bratujevac
« Odgovor #890 poslato: Decembar 24, 2017, 23:23:41 »
Jos neki savez ne bi doneo nista, Bugari imaju 11 saveza i kako kazu to je haos tamo.

Van mreže Dragan Šošić

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
« Odgovor #891 poslato: Decembar 24, 2017, 23:34:33 »
Нисам члан СПОС-а, али посећујем форум.

Прво што би требало урадити је да упутиш жалбу на коју имаш право као појединац (по правилнику на то имаш право).

Злоупотреба правилника је да се може изрећи трајна забрана (направи снимак те поруке, наравно). Мислим да би то било „корисно“ иако „по правилнику“ не смеш да поредиш твој прекршај са другима. Баш би тим поређењем ћеш доказати намеру да теби лично напакосте на било који начин.

Подсетићу да тамо и даље стоје личне увреде које је изнео Иван Стајић који је "заступао" некога и није дао никакву информацију осим увреда. Такве увреде су недостојне некога ко се поноси „врлинама пчелара“. Какав човек може да упути тако нешто, можеш мислити. Нисам примети да је искључен са форума, него је наставио са увредама.

Али, чињеница је да ће ништаци увек бити против тебе јер си ти неко, а ништаци остају ништаци. Теби „замерају“ што си им „извређао“ кошнице!!!! Да ли можете замислито дебиле којима неко вређа парчад дрвета, а они доживе душевни бол (несагледивих сразмера :) )...шта да кажем осим ништаци.

Познато је да сам ја имао проблема са увредом „митака“ (то не могу да ми опросте). Пратиш ли послењих пар месеци да они који су ме највише мрзели (због флашице на коју су изгледа натакли цуцлу да га сике мало :) ), сада схватају шта сам им писао и препоручивао. Сада су то паметни ништаци који су схватили и то препоручују и као референцу госпон Саво Тадић наводи да је то родољуб* писао. Не сећам се те родољубове* референце, али сам ја то написао у теми о тимолу. Али, руља је таква...гњецава маса.

Наравоученије би било у неким закључцима које смо јуче имали у Слободниј теми по питању оних бестијалности на РТС, а то је да ће ова јадна Србија бити јадна, све док ништаци коло воде.

ПС

Нажалост, не можеш да одговориш на тазе питање будућег „писца“ књиге за пчеларе (с обзиром да и против многих писаца ратујеш :) ). Препоручио си колеги Илији да мало о'лади кошнице. „Славни будући писац“  тврди да је и ранијих година примећивао да су почињале легло када није требало, а престајале када по нашем требало још да залежу...(парафразирао, али следећу реченицу морам да цитирам): „Кад би се управљале према нашим потребама, а ми превише халапљиви, па нестале би одавно“ . подсетићу да је тај будући писац недавно саопштио пчеларској јавности да се то дешавало, а да НИКО није гледао. Колико пута сам писао о радовима у сред зиме (ако се мора), верујем да би то неко ко је неписмен видео тек за 100 година.

Не исправља њих професор Мијаиловић често, али узалудно. Будући писац би требао да говори у своје име (профа Мијаиловић је сличне ликове на то и упозоравао). Ако је неко халапљив, стави сатне основе у сред зиме (будући писац би то требао да је запамтио). Али, не лези враже (него седи :) ), нема вајде од мозга који не ради, исти колега то ради и прошле године (две године после "експеримента" :) )и исчуђава се како је то могуће да нису залегле основу коју је забио у сред легла. Нема везе што су све паше прерано (и неискоришћене) прошле и што пада снег кад му време није, али че чудо што не граде основе када им време није.

http://spos.info/forum/index.php?topic=28528.msg678938#msg678938

*Приметили сте мало слово на почетку „речи“...и ја сам приметио. :)
« Poslednja izmena: Januar 01, 2018, 20:20:10 od strane Global Administrator 1 »
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #892 poslato: Decembar 24, 2017, 23:51:47 »
Прецедник

Да, истрајаће у изградњи. Износили су људи сумње у исправнност подухвата. Можда је добро можда није...можда је по закону можда није...можда ће једном неко мало зачепркати по том "проџекту".

Знимљиво је када се погледа закон о локалоној самоуправи, да локална самоупарава имовину мора чувати и увећавати. Како се имовина поклања приватном предузећу остаје нејасно. Такође је нејасно како локална самоуправа може основати предузеће такве структуре (доо). Локална самоуправа може оснивати предузећа (јер је правно лице), али које су у корист грађана на својој територији. Углавном су то предузећа комуналне намене и слично.

Да ли ће та доо да чисти снег по Рачи, питање је сад.  :)

Jos neki savez ne bi doneo nista, Bugari imaju 11 saveza i kako kazu to je haos tamo.

Не мора да значи да не би било корисно. Познато је и да сам и ја био против, али то не значи да не ваља. Некакве преговоре води приватна организација у корист грађана. И држава јој излази у сусрет. Да ли је држава толико неспособна да је неопходно да преговара са приватном организацијом или је нешто друго у питању (политичка ујдурма) или су приватни дилови у питању.

Прецедник је често наметао некакву будалаштину о „репрезентативности“. То постоји код других организација (синдиката) или у уметности (мало сам позаборављао ову материју).

Ако држава илази у сусрет приватној организацији, морала би у „преговоре“ да укључи свако удружење пчелара...Проблем је што смо ми држава само на папиру.

Способна и одговорна власт је дужна да сам осмисли неке ствари, а не да је разни "приватници" ћушкају - тада ради у њихову корист.

Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #893 poslato: Decembar 25, 2017, 00:02:33 »
Последњу поруку коју сам написао била је у теми када и где сте служили војни рок... Није им она ваљда засметала...
Gde i kada ste služili vojni rok
« Одговор #416 послато: данас у 19:53:20 »
•   Цитат
•   Измени
Цитат: marjanovic slobodan  данас у 18:49:26
Цитат: Randjic Jovica  14-12-2017, 13:40:37
Za mene je vojska izgubljena godina zivota i drago mi je sto moje dete ne mora da trpi da se na njega izdire polupismeni desetar ili vodnik koji je pobegao u vojnu skolu od ovaca...koja bre skola zivota..jedino sto pamtim dobro je drugarstvo...a od uniforme opet nisam pobegao zena mi je kapetan policije..   ..

Sve tako,

80/81 Capljina, pa 91. opet Capljina al na kratko

________________________________________________________________________...

МОЈА ПОРУКА: 

А ја цео живот ВОЈНИК... Када је покојни отац дошао на одсуство ја сам започео нови живот а када сам се након 9 месеци родио дали су ми војно име. Око мене у комшилуку и осталим селима мноштво најискуснијих преживелих војника из стаљинградске и осталих битака.   
Кад сам био клинац звали су ме Војвода, па и сада ме неки тако зову,  ( ваљда Војо па одмах и Војвода)  увек непокоран, сво време детињства ратовање, колико сам само батина добио а мало сам и дао.   Када сам мало одрастао привремено пребачен на резервне положаје после рушења берлинског зида 9 новембра 89  па и дан данас ратујем, само сада у миру...   
За правду и за бољитак свог народа. Види само на овом форуму, ратујем само овде ево већ скоро 10 година...   
Ратујем против споса, часописа српски пчелар, уредника на овом форуму, предавача, писаца књига и ко зна кога још.   

У војсци кад сам био млад официри овакви и онакви, имао прилику све да видим, побеђивао сам их све до једног у шаху,   ( добио 3 дана наградног као победник турнира, које су ми после одузели ) нисам их волео због полтронства, крађа, подмитљивости и пијанчења, избацили ме са брода, два дана нисам имао своју јединицу, ( имао срећом новца па се хранио из кантине и бежећи из касарне)  испловио брод али не и ја са њим, официру за безбедност свашта испричао, после неким случајем ( или по његовој вољи) завршио у резервној јединици где су били татини синови ( синови генерала и политичара)  и спортисти... 

Био бих срећан да завршим као војник и да ме сахране негде крај прелепе Бојане! И сада чувам и радо носим војничке кошуље. Молим Бога да никада рата не буде...   

Поздрав драгим пријатељима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #894 poslato: Decembar 25, 2017, 00:12:35 »
Јесте, вероватно. Избрисана је иако је била препуна смајлића. :)

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #895 poslato: Decembar 25, 2017, 00:25:23 »
Ја сам сазнао за неке друге узроке али видећемо сутра...

Три века испред света...

Van mreže sasa zivic

• Stari član foruma
  • 338 Nmv
« Odgovor #896 poslato: Decembar 25, 2017, 01:16:44 »

Kod njih je haos ali je zato kod nas sve super. Evo i članstvo u Spos-u iz godine u godinu sve manje...milina božja. Šta li bi bilo da je i kod nas haos kao u Bugarskoj?
Nego ako je bugarima tako. Ko im je kriv kad nemajunAleksinčanina za pčelarskog maršala...doživotnog...
Šole nije mi jasno kako posećuješ Sposov forum a nisi član?
I još nešto...ja sam pisao žalbu ali nisam dobio odgovor. Posle se više nisam ni učlanjivao, a na AV blokirao Sposov forum i sa tim završio...i evo još uvek nisam propao kao pčelar. Oni imaju jednu članarinu manje...
Pozz

Van mreže Sasa Blagojevic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Bratujevac
« Odgovor #897 poslato: Decembar 25, 2017, 07:00:36 »
Sasa tako pricao Bugarin, jedino sto je pohvalio je oko selidbe. Oni na 10000 evra prihoda placaju oko 800 evra. Tako on kaze, da svi traze neke pare a nista ne dobijes. Uglavnom nije kako treba. Pozdrav

Van mreže sasa zivic

• Stari član foruma
  • 338 Nmv
« Odgovor #898 poslato: Decembar 25, 2017, 07:05:11 »
Ma za njih se ne sekiram...ja sam zabrinutbza sebe jer nas ovi vode putem  kao kodbDomanovića tacko da...slaba mi je uteha kako je u Bugarskoj.

Van mreže Dragan Šošić

« Odgovor #899 poslato: Decembar 25, 2017, 08:02:21 »

Kod njih je haos ali je zato kod nas sve super. Evo i članstvo u Spos-u iz godine u godinu sve manje...milina božja. Šta li bi bilo da je i kod nas haos kao u Bugarskoj?
Nego ako je bugarima tako. Ko im je kriv kad nemajunAleksinčanina za pčelarskog maršala...doživotnog...
Šole nije mi jasno kako posećuješ Sposov forum a nisi član?
I još nešto...ja sam pisao žalbu ali nisam dobio odgovor. Posle se više nisam ni učlanjivao, a na AV blokirao Sposov forum i sa tim završio...i evo još uvek nisam propao kao pčelar. Oni imaju jednu članarinu manje...
Pozz

Пратим форум СПОС-а као и остали који нису чланови. Постоји вест на сату СПОС-а (ако не грешим), да ће бити "отежан приступ" онима који нису чланови. Администратор је то „демантовао“ јуче или два дана пре.

По питању доживотних, знамо како смо прошли (и како ћемо пролазити у будућности – неће нас бити, али „истопићемо се“ као народ пре процена). Нажалост, полуписмени или излапели или љигави подгузњаци (што је најгоре) кроје нам судбину, подржавајући такве доживотне.

Вест о форуму (биће то "нови" форум - мислим да ће вероватно променити слику на нсловној) је објављена овде 06. децембра.

Sasa tako pricao Bugarin, jedino sto je pohvalio je oko selidbe. Oni na 10000 evra prihoda placaju oko 800 evra. Tako on kaze, da svi traze neke pare a nista ne dobijes. Uglavnom nije kako treba. Pozdrav

Шта је похвално око селидбе (надам се да није сеоба Бугара, као што најновија сеоба Срба, која траје последњих скоро 30 година и у суштини је бежанија – што даље то боље из Србије).

Нама ће бити довољан један савез да у скоријој будућности плаћамо све и свашта, а за узврат ћемо добити патку. Погледај најновији случај (аферу) по питању колеге Жељка Михајловића: ако се бориш за праву ствар, нападну те неке џукеле јер си упутио критику доживотнима да се зајебавају на рачун пчелара и следе своје личне или политичке интересе.

Можеш ли претпоставити одакле је напад на Жељка организован иако је СПОС "опрао руке" саопштењем како сва пчеларска друштва имају право да објаве своја саопштења (неко је Луковићу мудро саветовао да се потпише као председник пчеларског друштва и "залети као јуне" на Жељка). Тако се лепо завађају и пчеларска удружења...

ПС

Наравно да се позивам на члан 10 Европске конвенције о људским прааавима...бла, бла, итд... када наводим имена неких ликова који су по дефиницији јавне личности  :) :) :) :)