Рекао бих пар речи о фарби за кошнице ...
Прошле године сам користио ону акрилну лазуру на воденој бази, фирме Еко Лак. Са том фарбом уопште нисам задовољан, напротив. Већину од скоро 70 нових прошлогодишњих кошница, а то је 210 наставака, морао сам да фарбам поново, а неке наставке сам фарбао и по 3-4 пута. Та фарба једноставно није добра, бар код мојих кошница.
Сви офарбани наставци су тотално избледели, без обзира на по 5-6 слојева фарбе. И оно што је ту најгоре, имам много испуцалих наставака, и сасвим сигурно их све морам током следеће године, поскидати са пчелињака, средити их и све их поново фарбати другом врстом фарбе

Овде сам писао о тој фарби прошле године, одговор бр. 348:
http://www.kosnicevoja.rs/forum/index.php?topic=1475.345 Да напишем сада и коју реч о фарби за кошнице коју сам користио током ове године.
Фирма је иста, али је фарба друга. Такође је на воденој бази, али је то акрилни емајл за дрво и метал. Има своју основну фарбу (беле боје), и прилично велики избор завршних боја.
Основна боја се наноси у једном премазу, а завршна у два премаза. Боја је прилично густа, ја је нисам разређивао и наносио сам је четком. Када се осуши, боја изгледа као премаз уљаном фарбом.
За разлику од оне прошлогодишње, ова боја је скоро па врхунска, пу, пу, да је не урекнем

Реално речено квалитет боје сам видео врло брзо, јер чим сам изнео наставке и уселио прве пчеле ове године, киша је падала скоро месец дана, па су ти наставци били као у кади. И сада изгледају као да сам их малопре изнео из радионице.
Цена ових боја је око 770 динара за завршне, а зависи и од саме боје (пигмента).
Ако некога занима, ево пар слика и тон карте за ове боје.
Поздрав свима