Juče sam proveo dan na svom pčelinjaku.
Iskoristio sam povoljno vrijeme i onako brzinski pregledao svih trideset Rodnih Voja.
Hvala bogu,za sada su sve u životu.
Vizuelnim pregledom procjenjujem da su potrošile do sada oko 4-5 kg. hrane.
Centralni ramovi gornjih nastavaka su tek načeti,tačnije donja trećina 5-6 centralnih ramova je potrošena uglavnom,tako da meda ima daleko više nego što sam pretpostavljao i ludilo bi bilo i razmišljati o bilo kakvim "pogačama".
Klube je bilo rastresito i pčela je bilo na 7-8-9 ulica.
leglo sam pronašao samo u dvije Rodne Voje veličine dlana, u jednoj pred zatvaranjem a u drugoj jaja i i to je bilo iznenađenje za mene,očekivao sam leglo u svim društvima.
Kada je naš domaćin Voja prije nekoliko dana na forumu SPOS-a komentarisao pokretanje legla, i ako sam dobro zapamtio, da na pčelinjaku gospodina Milića u njegovim Rodnim Vojama u to vrijeme ne bih trebalo biti legla u značajnijoj mjeri,mnogi su to propratili sa podsmijehom.
Gola činjenica i provjereno je da na mojoj nadmorskoj visini, i u mojim uslovima pčelarenja, u mojim Rodnim Vojama,leglo u značajnijoj mjeri ,još uvjek nije krenulo.Rashladio sam ih maksimalno,nisam stavljao nikakve pogače,a i ne namjeravam uopšte.Doduše, postoji i ona duga solucija, možda sve moje matice ne valjaju

.
Pozdrav svima sa pčelinjaka "Ispod Brekinje"