Дође још једно Преображење Господње.
Још једно врцање. Како је година почела баш сам био маловеран да ће бити меда. Да ће бити новог меда. Било је доста пуних рамова меда од прошле године али је то отишло као подстицај за развој нових друштава. Нешто је и остало.
Нешто су пчеле и скупиле.
Ове године мед је посебно густ и ароматичан. Прелепе боје. Биће уживања.
Све је почело онако како сам и планирао... али Бог је имао свој план... Хтео сам у четвртак да почнем заливање али сам заборавио потребан алат... а таман сам развукао црева и све припремио...

... назад кући на пројектовање...
У петак поподне сам до мрака заливао саднице у околини колибе. И по мраку се вратио кући.
У суботу ујутру сам баш поранио и кренуо са праскозорјем... Заливао и велике саднице док сам воду у кантам колицима гурао воду до младих садница.
Бог је видео мој труд па је и он помогао у заливању у недељу и то у више наврата. То време сам искористио да средим викендицу, препракујем пчеларску опрему, очистим, обришем и избацим ђубе.
И избацим све оно што сам чувао када би буде требало а никад ми није затребало.
У понедељак сам припремио наставке за врцање и поставио бежалице. Средио и опрао врцаљку и спремио чај као основу за сируп.
На Преображење сам окаснио у цркву на Литургију па правац на пчелињак. Кренуо са врцањем, вратио празне наставке, додао сируп пчелама и опрао врцаљку. И све завршио у шест поподне.
Процедио сам мед у буренцету а има и још мало преко тога.
Приметио сам да има доста оса па ћу данас налијем мамке у флаше на пчелињаку.
Добар темпо протеклих дана... Важно је да се креће и окреће.
Хвала ти Боже на овим даровима... и пчелам наравно... и нама ''лоповима''....