Ја дасе питам

(а не питам се), ишао бих на сигурнију (и мало тежу) варијанту. Повадио бих те рамове одмах сутрадан, унео у дневну собу и оставио да се мало загреју. Потом бих ставио у горњи наставак, где је гнездо.
Мислим да ће дуже време бити скори бескорисни, јер су доста хладнији и пчеле би мало користиле мед при врху рама. Ако нема уноса нектара (а обично не буде одмах), отклапаће тај мед уместо да се петљају са шећерном погачом.
Ако је средина празна (а мислим да углавном јесте), оба бих ставио до легла. Нпр. три рама су празна и то бих оставио у средини, а ова два до њих са обе стране. Ако је друштво слабије, оставио бих само два празна између ових пунијих. Ово је баш радикално и тражи мању интервенцију ако крене јак унос (по прогнози могуће, али у стварности видећемо...).
Када се види јак унос од неколико дана, помере се ти рамови и уместо њих ставе неки други: боље је ако имају венце, а ако не могу и празни. Тиме си сигуран ако време не буде баш идеално (углавном волим да сам сигурнији).
Остављаш у плодишту стање са једним рамом мање, да би све урадио врло лако. Када вадиш те рамове са медом, одмах вадиш и оне из плодишта на чије место стављаш мед.
Погачу можда, али ако баш нема хране, а покаже се да ће пчеле пар дана излетати, опет бих тежу варијанту (под условом да је пчелиљак врло близу). Сипа се сируп у рам и стави до легла. Али то ти решаваш, према стању хране у кошници. Погачу од шећера не волим ни да видим, али може и то.
ПС
Делује мало комплоковано, али су пчеле биле мало у нокдауну овим захлађењем и код друштава где је стање лошије, спреман сам увек да "компликујем"

.
У суштини је била најбоља комбинација да су добијале кристалисани мед и било би све ОК. Ако у друштвима имаш довољно хране у плодишту, ти рамови са храном остају доле. Ако није најјасније - ое које имају повољностање, практично и не дираш. Вирнеш на како во је легло на једном раму и ништа више (циљ је да се види да ли је матица у реду). Наравно, ако дозволи време може и мало детаљнији преглед...