Autor Tema: Пчелињак Нешковић  (Pročitano 161479 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dejan Đukić

• Stari član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Brčko-Ražljevo
Odg: Пчелињак Нешковић
« Odgovor #435 poslato: Maj 03, 2016, 22:10:59 »
onda mi se ipak samo ucinilo da vidim poneku lr kosnicu :)

lijep pozdrav

Van mreže Krešo Lesan

• Napredni član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: slavonija sibinj
« Odgovor #436 poslato: Maj 04, 2016, 14:13:56 »
Pozdrav Dragane

Gledam tvoj pčelinjak i ovo je nevjerojatno, ako si počeo 2013 od kada objavljuješ slike svake godine imaš sve više i više košnica i k tome praviš puno rojeva.
Svaka čast
Ja pčelarim na LR košnicama i sad mi je gotovo žao što nisam počeo na RV. Trenutno imam 12 društava
Od slijedeće godine ću probati pčelariti sa par RV košnica jer sada mi je praktički kasno, te se nadam i malo pomoći u početku od tebe ali i svih koji imaju ove košnice jer kako vidim izvrsno vam ide.
Kod nas je jako teško nabaviti RV košnice kao i satne osnove za istu.
Tebi svako dobro i puno uspjeha
Do or do not, there is no try!

Van mreže Josip Kollert

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Daruvar
« Odgovor #437 poslato: Maj 04, 2016, 17:30:18 »
Pozdrav Dragane

Gledam tvoj pčelinjak i ovo je nevjerojatno, ako si počeo 2013 od kada objavljuješ slike svake godine imaš sve više i više košnica i k tome praviš puno rojeva.
Svaka čast
Ja pčelarim na LR košnicama i sad mi je gotovo žao što nisam počeo na RV. Trenutno imam 12 društava
Od slijedeće godine ću probati pčelariti sa par RV košnica jer sada mi je praktički kasno, te se nadam i malo pomoći u početku od tebe ali i svih koji imaju ove košnice jer kako vidim izvrsno vam ide.
Kod nas je jako teško nabaviti RV košnice kao i satne osnove za istu.
Tebi svako dobro i puno uspjeha
Lani sam 05.05. kupio dva roja i stavio na satne, kasnije još i podjelio.Uzimio četiri društva,danas ih imam sedam. Nikad nije kasno. A satne za RV radi Repić iz Koprivnice i nijedna se nije zeznula.
Lp,
A Draganov pčelinjak je jedan od onih na kojima gledam slike i odmaram dušu.
Medno svima

Van mreže Драган Нешковић

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica 174м
« Odgovor #438 poslato: Maj 11, 2016, 23:41:26 »
Колега Крешо,
Тачно је да сам почео пчеларити 2013. године. Трудим се, па то иде некако. Колико ми је познато, код вас ипак има начина да дођеш до рв кошница и основа. Што се тиче пчела у рв кошници, па ако им посветиш довољно пажње, и ројеви усељени почетком јула, сасвим ће се добро спремити за зиму. Само напред. Ту смо да помогнемо један другом.
Хвала на лепим речима и жељама.

Поздрав, свако добро и медно  :) 

Колега Јосипе,
Све си у праву, никада није касно. Хвала колега на лепим речима.

Поздрав и медно  :)

Van mreže Krešo Lesan

• Napredni član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: slavonija sibinj
« Odgovor #439 poslato: Maj 13, 2016, 07:24:42 »
Колега Крешо,
Тачно је да сам почео пчеларити 2013. године. Трудим се, па то иде некако. Колико ми је познато, код вас ипак има начина да дођеш до рв кошница и основа. Што се тиче пчела у рв кошници, па ако им посветиш довољно пажње, и ројеви усељени почетком јула, сасвим ће се добро спремити за зиму. Само напред. Ту смо да помогнемо један другом.
Хвала на лепим речима и жељама.

Поздрав, свако добро и медно  :) 

Колега Јосипе,
Све си у праву, никада није касно. Хвала колега на лепим речима.

Dragane

Nakon malo duže potrage uspio sam doći do RV nastavara , ramova i satnih osnova,
Pčele već grade saće na tri rama koja sam ugacio u 3 LR nastavka.
Još ako budem imao sreće da matica zaleže koji ram i odmah ih prebacujem u RV ,dižem gore pa će mo dalje vidjeti.

Usput da kažem mada nije tema jučer sam bio kad jednog pčelara nedaleko od Slatine i čovjek ima  oko 100 košnice RV sve je to počeo prije 4 godine. TJ prebacio se sa LR na RV i jako je zadovoljan s njima.
Sve više ljudi i kod nas polako uzimaju RV KOŠNICE. 
Do or do not, there is no try!

« Odgovor #440 poslato: Maj 21, 2016, 21:09:16 »
Крешо,
Драго ми је да си се снашао што се тиче рв кошнице. Само храбро напред  ;) 
Сасвим је логично да рв кошница заузима све више места на пчелињацима. У животу је то обично тако, неко схвати пре, неко после, а неко никада. Све је то нормално и у реду.

Поздрав колега и медно  :)

« Odgovor #441 poslato: Maj 22, 2016, 23:31:49 »
Добро вече колеге,

Време је да се крене даље, у сезону. Што се тиче багрема, ја га ове године нећу вадити из кошница. Данас сам почео да припремам пчелињак за наставак сезоне, матичну решетку дижем на други наставак, и тако ће остати следећих 10-12 дана. Хоћу да пустим матице да залегну што више легла у том периоду. У плодишту на подњачи где је матица до сада била ограничена, има по 8-9 рамова са леглом. Пчелама сам оставио сав мед, кога руку на срце и нема нешто посебно, имао бих да извадим у просеку неких 5 кг. али нећу ништа узимати пчелама. Заслужиле су да са великом муком донесени нектар, оставим њима. Боже здравља, биће меда и за нас.

Ројеви гурају одлично, већ имају по 4-5 рамова свог легла, матице одлично носе. Занимљиво је да иако је било врло лоше време када су матице излазиле на оплодњу, проценат спарених матица је више него одличан. Од преко 60 матичњака из којих су изашле матице, само 3 роја су имала проблем. У њих се матице нису вратиле, све остале су успешно прошле оне кишне дане, и са малим закашњењем, све су пронеле и то одлично.
У она три роја сам поставио одмах нове матичњаке, тако да су и те матице пронеле одавно и одлично носе.
Све у свему и више него одлично.

Тренутно има доста полена, углавном од багремца, нектара врло слабо, мада је за очекивати да ће у наредном периоду бити довољно и полена и нектара за потребе пчела, за пчелара ... нисам сигуран.
Ја сам већ почео припреме пчелињака за сунцокрет, и ту се надам да буде нешто меда и за нас, ако Бог да среће.
На сликама се види рад пчела, између два пљуска, кише, града, олује. Друштва су била одлична, у радном расположењу, али време је било такво да се ту није могло урадити нешто посебно више.
У сваком случају, то је што је, идемо даље. Надам се да сте сви здраво и добро.

Поздрав свима и медно колеге  :)

Van mreže Rakovac Goran

• Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje
« Odgovor #442 poslato: Maj 23, 2016, 07:26:51 »

Поздрав Драгане ,

Нисмо се ни чули ни видели баш одавно. Колико видим гураш напред без обзира на све тешкоће . И ја сам био у силном послу и проблемима па се зато нисам јављао. Ако у наредним данима уграбим неко поподне јављам се па да се лепо испричимо. Викенд је као и увек остављен за Радовање . Још један поздрав и медно .

Van mreže Miroslav Šugić

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kikinda
« Odgovor #443 poslato: Maj 23, 2016, 17:00:30 »
Pozdrav Dragane, drago mi je što je na Neškovićevom pčelunjaku sve u redu.... Drago mi je da pogledam slike ove radosne vredne gužve.... Nadam se da ću vas videti uživo jer postali ste mi nešto kao rod zahvaljujući svakodnevnom druženju na ovom našem forumu. Predprošle nedelje sam bio tako blizu tvog pčelinjaka, verovatno tu negde iza druge krivine ali kad sam išao žurio sam da nađem kuću a kad sam se vraćao onda sam žurio da matice što pre uđu u svoj novi dom... Ali sledeći put obećavam neće biti tako.... Samo gurajte i srećno vam gostovanje na suncokretu bilo......

Van mreže slobodan ilic

• Stari član foruma
« Odgovor #444 poslato: Maj 23, 2016, 19:04:24 »
Bravo Dragane i hvala ti sto ovakvu ljepotu dijelis sa nama.SRETNO

« Odgovor #445 poslato: Maj 23, 2016, 22:47:59 »
Сасвим си у праву Горане, нисмо се видели сто година и кусур, а ни чули, до данас на кратко  ;) 
Има дана више од кобасица, па кад се укаже прилика, зови да се виђамо.

Мирославе, шта да ти кажем. Кад долазиш у овај крај, јави се.

Хвала Слобо, шта има код тебе, како су пчеле?

Поздрав пријатељи, срећно и медно

Van mreže Dragan Lojković

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Ivanjica, Brezova 850 nmv, Čepovo 1000 nmv
« Odgovor #446 poslato: Maj 25, 2016, 13:32:32 »
Dragane, slike su ti melem za dušu u ovakvoj godine.Nek ovakve slike slikaš barem do avgusta ove godine ;D

Van mreže Misko Savic

• Stari član foruma
  • Uvek pomogni drugima:! Tako ces pomoci sebi.
  • Lokacija pčelinjaka: Zupče - 567 m, Zubin Potok.
« Odgovor #447 poslato: Maj 25, 2016, 21:04:14 »
Kolega Dragane sta reci, bas kako smo i navikli od tebe sve uredno i lepo , slike su odlicne, a sto se bagrema tice nema ga nigde izgleda, nema nikog da se pohvali unosom sa bagrema ove godine. Ali samo napred bice drugih pasa samo nek budu pcelice spremne nesto ce vec zamediti. Pozdrav za tebe i medno .

« Odgovor #448 poslato: Maj 25, 2016, 21:28:54 »
Хвала имењаче, да смо ми живи и здрави, а слика ће бити. Бар до пензије, а после ћемо да видимо  ;)

Хвала Мишко, таква година, шта да се ради. Идемо даље.
Поздрав колега и медно  :)

Van mreže Aleksandar Nadrljanski

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sanad 89m
« Odgovor #449 poslato: Maj 25, 2016, 23:54:06 »
Medno prijatelju , pozdrav iz Sanada