Осврт на последњи Сајам пчеларства
Протеклог викенда на Београдском сајму је одржан још један пчеларски сајам. Општи утисак је никад скромнији , никад мањи и никад тако мало посећен.
Сајам сам посетио у суботу 08.фебруара више да се видим са колегама из разних крајева земље него да нешто конкретно пазарим. Већ на прилазу сајму на паркингу , где је било слободних места , се дало наслутити да овогодишњи сајам неће подсећати на оне раније на којима се тражила карта више. Излагача мало. Било је и неколико празних штандова. Понуда робе уобичајена са усаглашеним ценама. Посетилаца мало , мање од упола присутних рецимо пре 5 – 6 година. Организација скромна , сиромашна. Бифе запуштен , прљав са металним столовима и столицама и папреним ценама. И сами посетиоци су се утопили у опште сивило без граје и буке , углавном старији људи који се лагано вуку са кесама у рукама. Атмосфера као на парастосу. Једва да сам срео пар познаника али никоме није било ни до разговора ни до дружења. Све у свему тиха језа.
На сајму сам се задржао нешто мало више од сат времена , пазарио пар ситница тек да не буде да сам џабе био пут и побегао главом без обзира.