...оном ко мало зна њему свако и Бог може бити.
😁😁😁
Војо да ли ти желиш да направиш уживо предавање? Да не слушамо оне, који по теби салбије разумеју пчелињи свет, него да чујемо праве ствари.
Да направимо уживо састанак преко зум апликације?
Предавање би трајало 40 минута, толико је ограничење зума за састанак, а после би се продужило преко истог линка.
Нека колеге предложе о чему би Војо причао.
другарски поздрав
Камо среће да смо ми на том нивоу да схвтимо и разумемо шта нам треба.
Далеко смо ми од самих себе и требаће много времена да се пронађемо. Много нас јасније виде други него што сами себе видимо а ми заправо нити сами себе видимо нити желимо да се видимо. То што ти предлажеш, то је одлично да је време у коме се налазимо нормално.
Штете које сами себи правимо увлачећи младе пчеларе на пут штете и неизвесности су огромне.
Код несе се фаворизује све што не треба ни да се именом помене.
Нуди се све што не треба ни непријатељима понудити.
Да кажеш младим пчеларима јавно на предавању да и књиге и предавачи воде у пропаст из које се тешко излази, како ће они то да схвате. Највећи број њих ће рећи е сад си се ти нашао паметан да кажеш како ништа не ваља ( а ја заправо не кажем да баш ништа не ваља) и да они који челаре са ДБ, ЛР, Фарар и другим кошницама не раде како треба. А где то пише? Коју си ти књигу написао па да докажеш то што причаш?
Управо тако највећи број тих младих ( изгубљених генерација) одгајаних у болесном друштву током последњих 7-8 деценија доживљавају било шта што од било ког "кућног сина, мајчиног домаћина" ( тако их или нас Матија назива у поеми Ниси ти више мали) у данашњем времену.
Гледам их само како су зрели и како су нормални када се смеју док Матија рецитује у Бечеју поему Богојављење. Још је ту на том скупу сигурно изабран најбољи слој из генерација.
То смо ми данас, Лидл генерације...
Кога чему учити у пчеларству, једино да се прекрстим у неког Јохана или Жозефа и да одем на Нови Зеланд или Канаду, Минхен, Лондон или Брисел е онда би то било србима интересантно да чују уживо, Јоханов видео пренос из Франкфурта.
Да закажем један такав видео пренос, да се прерушим у Јохана,

све са преводиоцем е тада би 99% српских пчелара све своје послове оставило и чекало тај фамозни пренос, не би ли макар нешто ново чули од Јохана, а од њега се увек надају великом напретку.

Нигде не би било слободног места као што га није било на Београдском сајму претпрошле године када је тамо неки немац држао некакво предавање српским пчеларима.
Ето, тако је то... Ко још очекује да било шта домаће може бити боље од америчког и немачког.
Када се рушио тај берлински зид 9. новембра 1989 и то нам приказали на телевизији ја сам одмах рекао готово је. Почиње рат за мање од годину дана. Ујутро сам устао у четири сата и отишао 500 километара далеко тражећи место да сместим своју породицу на сигурнији терен. Погрешио сам, рат је почео након годину и по дана. Одлично сам знао сваког политичара и сваку изјаву сваког од њих, од осамдесетих па на даље све до самог рата. Пратио сам мноштво политичких магазина са свих страна а нисам се никад бавио политиком. како сам тада знао и имао јасну слику о стању свих народа и народности, стању и определењу свих страних амбасада и држава, стању и могућности источних балканских држава и њихову историјску опредељеност, тако данас на исти начин видим наше данашње стање. Наш однос према нама самима, начин на који пишемо, начин на који размишљамо и све остало не допуштају ми да причам онима који не желе да било шта о домаћим вредностима чују. Могу многи и да саслушају али до њиховог мозга то углавном не допире.
На жалост стање је управо такво.
Доћи ће ваљда и неко боље време, погледаће ваљда и нас некада Бог.
Поздрав драгим пријатељима...