S obzirom da sam „nahvalio“ ovu košnicu i po pitanju stanja pojedinačnih pčela i celog društva uopšte, dodaću još da je ovom društvu 20. avgusta oduzet sav med (više od 30 kg meda) i da je samo tokom vađenja mleča dobijalo nešto meda, a kasnije je sva prihrana bila sirupom i naravno, ono što su mogle doneti iz prirode je umešano u ovu „smesu“ koja se vidi u ramovima.
Ovo nikako nije preporuka da se oduzme sav med i hrani. Jednostavno sam je kasno ubacio u proizvodnju mleča, jer je tada imala neverovatnih 16 poluramova legla, pune površine, bila je prepuna pčela i hteo sam da to iskoristim na neprimeren način. Takođe, samo tako sam mogao da je "držim na oku" jer je ta količina legla u to vreme bila neprimerena. Kasnije je izvršila tihu smenu (obe matice su i dalje tu, ali nije samo to uzrok postojanja legla jer ga ima i udrugim košnicama).
Druga stvar koja je bitna je da nije korišćenja tehnika primerena hranjenju svinja sa sipanjem punih kofe sirupa. Društvo je dobijalo uglavnom onu džezvu koju koristim i koja zahvata 0,45 l. Samo povremeno je sipano po dve, ali i to je bilo retko. Prihranjivanje je trajalo do polovine oktobra.
Što bi rekli stručnjaci koji eskserimentišu sa nekim davno poznatim stvarima, pratićemo dalje stanje i redovno izveštavati. U sličnoj situaciji je bilo jedno društvo koje se verovatno izrojilo i ono nije imalo „sreće“

da otmem sav med: nije ga ni donelo. Negde u poslednjoj dekadi avgusta sam je pogledao i čak iako je bilo lepog unosa u toj košnici je bilo ukupno! samo oko pola kilograma nepoklopljnog meda i takođe preveliko leglo. Ona je praktično svu zimnicu „obezbedila“ prihranom. Pratićemo i nju.