Јутрос сам стигао на пчелињак око 8 сати. Небо је било ведро са тек понеким облачком. При температури од 11°C све кошнице су већ биле прилично активне.
Прегледом сам установио да је већина друштава добрим делом запосела и горњи наставак, где сам нашао пуно незаклопљеног меда. Углавном имају по 4-5 рамова легла у доњем телу, незаклопљен мед до зидова и затворен мед на позицијама 2 и 9, који сам мало изгребао. Даље према средини налази се перга. Између перге и легла убацивао сам празне, изграђене, тамне рамове.
Најјаче друштво има 6 рамова легла доле и попунило је пергом и део горњег тела, тако да сам подигао два рама легла горе у средину.
Најслабије друштво има 3 рама легла у доњем телу и залихе хране поред, затворен и незатворен мед и пергу. Уопште није пунило храном, нити запосело горње тело, па чак није однело ни трунку сирупа, па сам исти просуо. Нисам долио сируп ни овом, ни осталим друштвима, јер хране имају у изобиљу.
Повремено је дувао прилично јак ветар који је донео веће облаке, тако да су се сунчеви интервали смењивали. Пчеле веома оријентисане на одбрану легла.
Багрем је тек помолио сићушне пупољке, док дивља трешња и шљива цветају увелико, а ту је још и мртва коприва, ђурђевак и маслачак.
Поздрав за све посетиоце теме и медно вам било