Stigla i moja košnica u subotu za Vrbicu!
Čovek od koga je kuplen roj je rekao da je društvo odlično i da sledećih 10 dana ne radim ništa sem kasnovečernje prihrane. Najpre sa 150 ml, ako odnesu za 24h sledeća 200ml, ako odnesu i to sipati 300ml i na toj kolićini stati. Svako veče sledećih 10 dana.
Postavili smo košnicu i otvorili leto. Odmah su krenule sa upoznavanjem okoline. U roku od 15 minuta počelo je donošenje polena! Fascinantno!
Nakon pola sata primetila sam na letu kako "moje" pčele pokušavaju da izvuku neke druge! Tata je rekao da je u pitanju grabež, i odmah smo smanjili leto na 2-3cm. Ubrzo se sve smirilo. Pčele od sinovca su na 30m od nas pa predpostavljam da su one u pitanju.
E, zbog toga ni tata ni ja nismo baš najbolje spavali. Čim sam došla u nedelju pala je odluka da pregledamo košnicu. To je moj prvi samostalni pregled košnice. Tata je gvirio preko ramena i pljuckao "pu, pu"

Tu smo konstatovali da sam roj dobila ne na 6, nego na 8 rama! Bila su dodata 2 sa so.
1. je bio pun meda.
2. med i zatvoreno leglo.
3. 99% izvučena so i na njemu ONA - lepa moja matica!
Srednji ( od uzbuđenje sam zaboravila da zapišem ) otvoreno i zatvoreno leglo, a videla sam i žuti i narandžasti polen

8. so izvučena skoro cela, deo prema centru košnice, a sa druge strane nešto malo.
9. nešto meda i zatvoreno leglo
10. pun meda
Pošto je tata zadovoljno klimao glavom, mislim da je to sve kako treba.
Pčele su radne i mirne. Poprskala sam satonoše Nozevojem ( tu mi trba malo prakse oko prskalice ), skrojila karton preko hranilice i poklopila košnicu.
Dok Vam ovo pišem, ovde u Beogradu već par sati luduje košava.
Ništa slabija nije ni na Trešnji, gde mi je "čedo", pa se pitam kako će se pčele ponašati?
Eto toliko, za sada, od mene.
Još sam pod utiskom tih sjajnih stvorenja pa sam možda nešto i zaboravila. Ne zamerite.
Lep pozdrav...